Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών ο μητροπολίτης Δημητριάδος
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Ευλογημένες στιγμές συναναστροφής και επικοινωνίας με τα παιδιά που φοιτούν και με τους δασκάλους που εργάζονται, στο 2ο Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών, είχε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνάτιος.

Παρουσία της διοίκησης του σχολείου και των δασκάλων όλων των τάξεων, συνοδευόμενος από τους ιερείς του χωριού, π. Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και π. Γεώργιο Κορνούτο, καθώς και από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως , π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο,  ξεναγήθηκε στο κτίριο, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές.

 Συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, αναφερόμενος στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε. Δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σπουδαιότητα της παρουσίας του Χριστού στη ζωή , σ’ όποια ηλικία κι αν βρίσκεται κανείς, μα κυρίως τόνισε τη χαρά και την ελπίδα που πρέπει να έχει μέσα στην ψυχή του κάθε πιστός, από το γεγονός της Ανάστασής Του.

Απάντησε σε πολλές απορίες των μικρών μαθητών, ενώ δεν αρνήθηκε να τους δώσει και συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, η οποία και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δημοσιευτεί στη μαθητική του σχολείου.

Με την επίσκεψη αυτή, γι’ άλλη μια φορά, επανεπιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία της τοπικής μας εκκλησίας με τους λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας και δη της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Η παρουσία του ίδιου απετέλεσε ευκαιρία και ευλογία για τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, να συζητήσουν εγκάρδια και να αλληλοευχηθούν, -κατανοώντας τα βαθύτερα νοήματα των επερχομένων γεγονότων που η εκκλησία θα προβάλλει- στις άγιες μέρες του Πάσχα, με αποκορύφωμα την Ανάσταση του Κυρίου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση