Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών ο μητροπολίτης Δημητριάδος
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Ευλογημένες στιγμές συννστροφής και επικοινωνίας με τα παιδιά που φοιτούν και με τους δασκάλους που εργάζονται, στο , είχε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ο μητροπολίτης και Αλμυρού  Ιγνάτιος.

Παρουσία της διοίκησης του σχολείου και των δασκάλων όλων των τάξεων, συνοδευόμενος από τους ιερείς του χωριού, π. Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και π. εώργιο Κορνούτο, καθώς και από τον υπεύθυνο του ραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως , π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο,  ξεναγήθηκε στο κτίριο, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές.

 Συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, αναφερόμενος στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε. Δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σπουδαιότητα της παρουσίας του Χριστού στη ζωή , σ' όποια ηλικία κι αν βρίσκεται κανείς, μα κυρίως τόνισε τη χαρά και την ελπίδα που πρέπει να έχει μέσα στην ψυχή του κάθε πιστός, από το γεγονός της Ανάστασής Του.

Απάντησε σε πολλές απορίες των μικρών , ενώ δεν αρνήθηκε να τους δώσει και συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, η οποία και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δημοσιευτεί στη μαθητική εφ του σχολείου.

Με την επίσκεψη αυτή, γι' άλλη μια φορά, επανεπιβεβαιώθηκε η καλή της τοπικής μας εκκλησίας με τους λειτουργούς της ς Εκπαίδευσης της περιοχής μας και δη της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Η παρουσία του ίδιου απετέλεσε ευκαιρία και ευλογία για τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, να συζητήσουν εγκάρδια και να αλληλοευχηθούν, -κατανοώντας τα βαθύτερα νοήματα των επερχομένων γεγονότων που η εκκλησία θα προβάλλει- στις άγιες μέρες του Πάσχα, με αποκορύφωμα την Ανάσταση του Κυρίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση