Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στις «Μέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
Στις «Μέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στις «Μέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στην περιοδική έκθεση «», στο της ς, που συνδιοργανώνουν η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, η Ε.Ρ.Τ. Βόλου και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου πρόκειται να μετάσχει ο τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Οι μαθητές και οι  θα μεταφέρουν στο χώρο της έκθεσης εκπαιδευτικό υλικό και τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τις βασικές αρχές της ραδιοφωνικής μετάδοσης.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί ένα πλήρες σύστημα εκπομπής και λήψης ραδιοφωνικού σήματος που θα λειτουργεί με χαμηλή εμβέλεια εντός του χώρου της έκθεσης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούν μουσική και να κάνουν χρήση του συνδεδεμένου μικροφώνου παρατηρώντας τη φωνή τους όπως αυτή θα φαίνεται στην οθόνη απεικονιστικών διατάξεων (παλμογράφων).

Στον ίδιο χώρο θα εκτίθεται ένας χειροποίητος πομπός, ραδιοερασιτέχνη εκπαιδευτικού από τη δεκαετία του 1980. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο κύκλωμα στους κύκλους των «ραδιοπειρατών» εκείνης της εποχής βασισμένο στη θρυλική λυχνία el 504.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν αλλά και ακούσουν το επίσης χειροποίητο ραδιόφωνο χωρίς μπαταρίες.

Ένας μικρός έντυπος οδηγός, επιμελημένος από τους μαθητές θα διανέμεται στους επισκέπτες.

Ο οδηγός θα πληροφορεί για τις σημαντικές χρονικές στιγμές στην ιστορία του ραδιοφώνου, θα περιγράφει κάποια ιστορικά παράδοξα και θα παραθέτει ένα στοιχειώδες γλωσσάρι ραδιοφωνικών όρων.

Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει το Δικτυακό Ραδιόφωνο που αναπτύχθηκε από τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και φιλοξενείται από το 2011 στο εργαστήριο Επικοινωνιών του 1ου ΕΚ Βόλου.

Ένας θα είναι διαθέσιμος στους επισκέπτες για να ακούσουν το πρόγραμμά του, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ραδιοφώνου, να πληροφορηθούν για την πλούσια δράση του τόσο στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο στην εξυπηρέτηση ομάδων από άλλα της πόλης για την παραγωγή εκπομπών και την ηχογράφηση υλικού.

Τέλος, στο περιθώριο της έκθεσης, σε και ώρα που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, θα παρουσιαστεί του εκπαιδευτικού του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και υπεύθυνου του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 1ου ΕΚ Βόλου Κώστα Αμυγδαλίτση με θέμα: «Η διαχρονική συμβολή του ραδιοφώνου στην . Η περίπτωση του Δικτυακού Ραδιοφώνου του 1ου ΕΚ Βόλου».

 Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 23 Απριλίου 2017.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση