Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στην “Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων” συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου
Στην “Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων”  συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Στην “Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων” συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Στην “Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων”, μετά από πρόσκληση και συνεργασία με τον Αντιστράτηγο ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη, πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνο-ασφάλειας (CSII), που πρόσφατα επισκέφθηκε τον Βόλο, συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων» μπορούν να συμμετάσχουν μετά από υποβολή σχετικής αίτησης όσοι γονείς επιθυμούν. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η αποστολή μηνύματος- προεγγραφή ΔΕΝ εγγυάται την σίγουρη συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς οι θέσεις θα καλυφθούν από συμμετέχοντες όλης της χώρας με την σειρά να την καθορίζουν οι διοργανωτές του προγράμματος κεντρικά, στην Αθήνα).

Το πρόγραμμα, ενημερώνει τους γονείς μαθητών όλων των ηλικιών, για τους κινδύνους του διαδικτύου και την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών.
Γίνεται εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά με τη χρήση της online πλατφόρμας Blackboard και έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες (2 ώρες κάθε Τρίτη 7-9).

Οι εισηγήσεις γι΄ αυτήν την περίοδο, θα ξεκινήσουν στις 8 Μαΐου 2018, ωστόσο οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου ώρα 2 μ.μ. στο mail της Ένωσης enwsigonewnvolou@gmail.com αποκλειστικά, (γράφοντας το ονοματεπώνυμο και e-mail όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος), και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, θα επικοινωνήσουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου για την τελική και την παροχή, πληροφοριών για την συμμετοχή στο πρόγραμμα . Εισηγητές είναι ο κος Σφακιανάκη και η επιστημονική ομάδα του. Το πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν με την υποστήριξη της και του ANT1.
Επιπλέον πληροφορίες:

Το πρόγραμμα
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
: Ο Μανώλης Σφακιανάκης Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIΙ, μαζί με ομάδα καταρτισμένων εισηγητών.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ : είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών, όπου σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνουν τους γονείς, για τα σύγχρονα θέματα του διαδικτύου. Στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να έρθουν κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ : κάθε Τρίτη 7 -9 το βράδυ (2 ώρες) για έναν μήνα. Συνολική διάρκεια 8 ώρες.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ : γίνεται μέσω Internet με τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας Blackboard από όποιο σημείο και αν βρίσκεται ο γονέας. Αναλυτικές πληροφορίες αποστέλλονται μετά τη δήλωση συμμετοχής, από την εταιρία COSMOLEARN που παρέχει το λογισμικό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ : ηλεκτρονικός υπολογιστής (σταθερός ή ή tablet) και σύνδεση στο Internet.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση