Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στην Πολωνία το ΓΕΛ Αγριάς
Στην Πολωνία το ΓΕΛ Αγριάς

Στην Πολωνία το ΓΕΛ Αγριάς

Στο πλίσιο του προγράμμτος «Εrasmus +»

 

Τρεις καθηγήτριες του ς (Μανέ Ευαγγελία, βιολόγος, Λαλιά Μαρία και Κανδήλα Ρεγγίνα, φιλόλογοι) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Głogow Małopolski της ς στο πλαίσιο του προγράμματος  Εrasmus +, με τίτλο : «».

Οι υπόλοιπες, εκτός της Ελλάδας,  χώρες που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, είναι οι εξής: Ρουμανία, Πολωνία και Δανία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής: τα σχολικά έτη -2018 και 2018-2019.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση και καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες καθώς και η ανάπτυξη των γλωσσικών  και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.  Ο κυριότερος ωστόσο στόχος, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του προγράμματος, είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες  εφόδια μέσω της διαδικασίας της διδασκαλίας- μάθησης. Ενδεικτικά αναφέρονται θέματα όπως η σωστή διαχείριση του χρόνου, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η συναισθηματική νοημοσύνη και άλλα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου και αφορούσε αποκλειστικά την . Το ενταγμένο στο πρόγραμμα σχολείο που υποδέχτηκε τις καθηγήτριες ήταν το πρότυπο στον τομέα του περιβάλλοντος, σχολείο της Πολωνίας  «Zespół Szkół w Głogowie Małopolskim».

Οι τρεις καθηγήτριες παρουσίασαν και δίδαξαν σε μαθητές εκεί, με βιωματικό τρόπο, υλικό με θεματολογία «Μάθηση, Αναθεώρηση και Eμπέδωση». Τα υπόλοιπα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν και διδάχτηκαν ήταν τα εξής: «Μοντέλα Μάθησης και τρόποι καλύτερης αξιοποίησής τους», «Εκφοβισμός και Ομαδικότητα» «Αποτελεσματική Επικοινωνία» και η «Διαχείριση Χρόνου και Χρήματος».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση