Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στην Πολωνία το ΓΕΛ Αγριάς
Στην Πολωνία το ΓΕΛ Αγριάς

Στην Πολωνία το ΓΕΛ Αγριάς

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εrasmus +»

 

Τρεις καθηγήτριες του ΓΕΛ Αγριάς (Μανέ Ευαγγελία, βιολόγος, Λαλιά Μαρία και Κανδήλα Ρεγγίνα, φιλόλογοι) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Głogow Małopolski της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος  Εrasmus +, με τίτλο : «FOCUS».

Οι υπόλοιπες, εκτός της Ελλάδας,  χώρες που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, είναι οι εξής: Ρουμανία, Πολωνία και Δανία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής: τα σχολικά έτη -2018 και 2018-2019.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση και καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες καθώς και η των γλωσσικών  και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.  Ο κυριότερος ωστόσο στόχος, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του προγράμματος, είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες  εφόδια μέσω της διαδικασίας της διδασκαλίας- μάθησης. Ενδεικτικά αναφέρονται θέματα όπως η σωστή διαχείριση του χρόνου, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η συναισθηματική νοημοσύνη και άλλα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου και αφορούσε αποκλειστικά την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Το ενταγμένο στο σχολείο που υποδέχτηκε τις καθηγήτριες ήταν το πρότυπο στον τομέα του περιβάλλοντος, σχολείο της Πολωνίας  «Zespół Szkół w Głogowie Małopolskim».

Οι τρεις καθηγήτριες παρουσίασαν και δίδαξαν σε μαθητές εκεί, με βιωματικό τρόπο, υλικό με θεματολογία «Μάθηση, Αναθεώρηση και Eμπέδωση». Τα υπόλοιπα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν και διδάχτηκαν ήταν τα εξής: «Μοντέλα Μάθησης και τρόποι καλύτερης αξιοποίησής τους», «Εκφοβισμός και Ομαδικότητα» «Αποτελεσματική Επικοινωνία» και η «Διαχείριση Χρόνου και Χρήματος».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση