Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στη Στέγη Φιλοξενίας «Κιβωτού του Κόσμου» το ΔΣ της Ένωσης Γονέων- Κηδεμόνων
Στη Στέγη Φιλοξενίας «Κιβωτού του Κόσμου» το ΔΣ της Ένωσης Γονέων- Κηδεμόνων

Στη Στέγη Φιλοξενίας «Κιβωτού του Κόσμου» το ΔΣ της Ένωσης Γονέων- Κηδεμόνων

Την… μεγάλη και όμορφη αγκαλιά που άνοιξε για τα παιδιά στο Διμήνι από τον περασμένο οέμβριο, οπότε  άρχισε να λειτουργεί η Στέγη Φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. , προσφέροντας ταυτόχρονα βιβλία για τον εμπλουτισμό της ς των παιδιών.

Στο χώρο, την υποδοχή και ξενάγηση, έκανε η Ευαγγελία Αρώνη, κοινωνική λειτουργός, που ανήκει στο προσωπικό της Στέγης Φιλοξενίας της Κιβωτού, εξηγώντας το ρόλο και τη δράση τόσο των ίδιων όσο και των εθελοντών για την εξυπηρέτηση των 25 συνολικά παιδιών που φιλοξενούνται σήμερα στη δομή.

Στη διάρκεια της συζήτησης, αντηλλάγησαν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και δεσμεύσεις, όπως η συνέχιση της ς με κάθε πρόσφορο τρόπο, προς όφελος των ίδιων των παιδιών.

Από την πλευρά του Δ.Σ. της Ένωσης, έγινε επίσης γνωστό, ότι εάν υπάρχει ανάγκη κάλυψης της ς με επιπλέον τίτλους βιβλίων, θα υπάρξει ειδική μέριμνα, ενώ προτάθηκε, μέσα από τη με τους συλλόγους των σχολείων, όταν θα συγκεντρώνονται ή άλλα χρήσιμα υλικά και από τη διεξαγγή εκδηλώσεων, μέρος αυτών, να αποδίδονται και στην «Κιβωτό».

Προτάθηκε επίσης, τα παιδιά της δομής, να συμμετάσχουν στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ παράλληλα, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, να γίνει δράση γενικότερης ενίσχυσης.

Σημειώνεται ότι η «Κιβωτός», φιλοξενείται σε που βρίσκεται κτισμένο σε μια  έκταση 25 στρεμμάτων στο Διμήνι, όπου μέσα σε αυτό πέρα από τα κτίρια φιλοξενίας, βρίσκονται εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου, τυροκομείου, φούρνου, κ.ά.

Τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο  υπό την ευθύνη και μέριμνα του π. Αντωνίου, μετά από εισαγγελική εντολή, ενώ είναι ηλικίας νηπιαγωγείου και κυρίως Δημοτικού, ενώ επτά από τα παιδιά, εγγράφηκαν σε γυμνάσιο και λύκειο.

Στην συνάντηση που κάθε χρόνο έχει αποφασιστεί να γίνεται και σε διαφορετική δομή του , εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η ειδική γραμματέας Γεωργία Μπίτση και η ταμίας Λένα Βεργίνη.

Για πληροφορίες, δωρεές και εθελοντικές δράσεις υπέρ της «Κιβωτού» το τηλέφωνο επικοινωνίας, είναι το 24210-77020.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση