Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνάντηση ΕΛΜΕ Μαγνησίας-ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου
Συνάντηση ΕΛΜΕ Μαγνησίας-ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου

Συνάντηση ΕΛΜΕ Μαγνησίας-ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου

Το ΔΣ της συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου. Συζητήθηκαν τα επίμαχα ζητήματα που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων από τις 18 Μαΐου (για Α, Β Λυκείου και Γυμνάσια), το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και την για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.

Υπήρξε ο έντονος προβληματισμός, ως προς το παιδαγωγικό όφελος και τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, για την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα και η διαπίστωση ότι το «μπαλάκι» ευθύνης για τη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα «πετάχτηκε» στους γονείς.

Επισημάνθηκε η θέση του κλάδου (απόφαση ) ότι απορρίπτεται το περιεχόμενο του Νομοσχέδιου για την παιδεία ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, απαιτείται η απόσυρση του και καταγγέλλεται η πολιτική επιλογή της κατάθεσης του, εν μέσω πανδημίας ως αντιδημοκρατική. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι γονείς επισημαίνοντας ότι και οι ίδιοι (ανακοίνωση της Ένωσης) ζητούν ποιοτικά δημόσια γνώσης, δημιουργίας, κριτικής σκέψης, ένα υγιές σύστημα παιδείας.

Εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με την οποία διαστρεβλώνεται η παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία, απειλείται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δασκάλων – μαθητών, η προστασία της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Απαιτείται η συνεχής και συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (σύλλογοι διδασκόντων, γονείς, ) για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και δυναμικά τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη μόρφωση όλων των παιδιών.

εξετάσεις
Οι εξετάσεις γίνονται φέτος σε ένα νέο καθεστώς, με τους όρους και τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωναϊού. Έγινε παράσταση στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 29/5:

α. για τα μέτρα που αφορούν στα μέτρα προστασίας μαθητών – εκπαιδευτών,

β. επισημάνθηκε η πάγια θέση της για την ανανέωση των εξεταστικών και βαθμολογικών επιτροπών για τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ικανοί και πρέπει να αποκτούν την εμπειρία από τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Γήϊνο Πεπρωμένο μας… - https://t.co/Mow1zP4Gs5 -

  • Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο… - https://t.co/5824Hmosoi -

  • Στήριξη ύψους 385 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τώρα για τα μειωμένα μισθώματα - https://t.co/yk795l4ehy -

"Αλιεύοντας" την είδηση