Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σεμινάριο για τις Α’ Βοήθειες σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας
Σεμινάριο για τις Α’ Βοήθειες  σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας

Σεμινάριο για τις Α’ Βοήθειες σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας

Σεμινάριο  γι τις Α' Βοήθειες πργματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 1ο ΕΠΑΛ .Ιωνίας και οι ές  των τμημάτων της Α' Λυκείου  ενημερώθηκαν από τον  Ερυθρό Σταυρό και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τις τεχνικές των Α' Βοηθειών.
Ο διευθυντής του σχολείου Δημ. Κόκκινος είπε ότι η ενημέρωση γίνεται στο πλαίσιο προγράμματος “έα Αρχή στα ΕΠΑΛ” κι αποτελεί μέρος σχεδίου δράσης που έχει καταρτιστεί από το σχολείο” κι ευχαρίστησε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου.
Η υπεύθυνη του προγράμματος, καθηγήτρια Αγγελική Καμπούρη είπε  ότι στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας των ών, οι δεξιότητες και η  καθηγητών με άλλους φορείς.  “Είναι μια δράση που έχει θεσμική υποστήριξη για την δημιουργικότητα της καινοτομίας και κοινωνικής ευθύνης. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τους φορείς. Οι μαθητές που το παρακολουθούν έχουν αποφασίσει να επιλέξουν τομείς υγείας κι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η εκπαιδεύτρια νοσηλεύτρια από τον Ερυθρό Σταυρό Κυριακή Σαμίου   σημείωσε ότι στον Σ από το 1952 λειτουργεί οργανωμένη υπηρεσία αγωγής υγείας, εκπαιδεύοντας από μαθητές Ε' – ΣΤ' Δημοτικού μέχρι κάθε ηλικία με προσαρμοσμένα προγράμματα.
Τέλος ο  πρόεδρος της Κώστας Τράγαλος είπε ότι η ΕΟΔ  στηρίζει τέτοιες προσπάθειες κι είναι ανοιχτή σε κάθε πρόσκληση που θα δεχτεί, ενώ ο Χάρης Παπαμαρκάκης, διευθυντής εκπαίδευσης της , ευχαρίστησε το 1ο ΕΠΑΛ για την πρόσκληση και τόνισε ότι στόχος είναι να εκπαιδεύεται ο κόσμος στον τομέα των Α' Βοηθειών.Όπως ενημέρωσε ανά δύο μήνες  γίνονται  πιστοποιημένα σεμινάρια για πολίτες. Οι μαθητές τώρα έρχονται σε επαφή με τις Α' Βοήθειες και θέλουν να μάθουν κι αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα αυτού του τομέα. Είμαστε εδώ, για να δείξουμε τον τρόπο και τον “δρόμο””.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση