Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρς  έγινε στο κτίριο της Β'θμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας ομάδας κρούσης στα για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστροφών. Το σεμινάριο οργάνωσε η Β'θμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ενώ μεθαύριο Παρασκευή το ίδιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Λυκείων του ομού.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κρίνεται  ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε πολλά δεν έχει γίνει έλεγχος αν τηρούνται οι όροι πυρς και η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου καλεί τους υπευθύνους των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά την Υπηρεσία.
Ο διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, είπε πως το σεμινάριο παρακολούθησαν σήμερα 30 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια της Μαγνησίας σε σύνολο 76 σχολικών μονάδων Β'θμιας Εκπαίδευσης και πρόσθεσε:  “Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αποτελέσουν τον πυρήνα μετάδοσης της σημερινής γνώσης στους μαθητές και φύλακες άγγελοι των μαθητών για την περίπτωση που συμβεί κάτι.
Τα σεμινάρια εκτός από θέματα ς,   αφορούν θέματα αντιμετώπισης σεισμών, ατυχημάτων στο χώρο του σχολείου και παροχή πρώτων  βοηθειών καθώς και ιογενείς κρίσεις όπως μεγάλες επιδημίες ( των πτηνών κ.ά.)  Ο κ. Σαβελίδης είπε ακόμη πως είναι σημαντικό να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ή και δύο σε κάθε σχολική μονάδα που να έχει εκπαιδευτεί και να μπορεί να συντονίσει την κατάσταση σε περίπτωση κρίσης, όπως π.χ. με την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δύο χρόνια στο Πολυκλαδικό.
Ο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Πόζογλου χαρακτήρισε σημαντική  την πρωτοβουλία και πρόσθεσε: “Στις ενημερώσεις πάντα δίνουμε βαρύτητα στα σχολεία αλλά και στους χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα, όπως τα οσοκομεία και όπου απαιτείται άμεση επέμβαση αν χρειαστεί κάτι. Το σημερινό σεμινάριο ήταν θεωρητικό και θα ακολουθήσει και άλλο με το βιωματικό μέρος.  Το “πάντρεμα” της θεωρίας με την πράξη είναι ό,τι  καλύτερο για να έχουμε απτά αποτελέσματα”.
Τέλος ανέφερε ότι σε πολλά σχολεία δεν έχουν υλοποιηθεί μέτρα ς ενώ κάποια διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και τόνισε:  “Είναι δύσκολο να τα ελέγξουμε όλα. Θερμοπαρακαλώ υπευθύνους όλων των σχολείων, αν έχουν ελλείψεις, να έλθουν να μας ενημερώσουν για να βρούμε λύσεις”.
sxoleia-pyrosv2 sxoleia-pyrosv1 sxoleia-pyrosv
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση