Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Γυμνασίων για θέματα πυρασφάλειας  έγινε στο κτίριο της Β'θμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας ομάδας κρούσης στα για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστροφών. Το οργάνωσε η Β'θμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ενώ μεθαύριο Παρασκευή το ίδιο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Λυκείων του Νομού.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κρίνεται  ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε πολλά δεν έχει γίνει αν τηρούνται οι όροι πυρασφάλειας και η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου καλεί τους υπευθύνους των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά την Υπηρεσία.
Ο διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης , είπε πως το σεμινάριο παρακολούθησαν σήμερα 30 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια της Μαγνησίας σε σύνολο 76 σχολικών μονάδων Β'θμιας Εκπαίδευσης και πρόσθεσε:  “Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αποτελέσουν τον πυρήνα μετάδοσης της σημερινής γνώσης στους μαθητές και φύλακες άγγελοι των για την περίπτωση που συμβεί κάτι.
Τα εκτός από θέματα πυρασφάλειας,   αφορούν θέματα αντιμετώπισης σεισμών, ατυχημάτων στο χώρο του σχολείου και παροχή πρώτων  βοηθειών καθώς και ιογενείς κρίσεις όπως μεγάλες επιδημίες ( γρίπη των πτηνών κ.ά.)  Ο κ. είπε ακόμη πως είναι σημαντικό να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ή και δύο σε κάθε σχολική μονάδα που να έχει εκπαιδευτεί και να μπορεί να συντονίσει την κατάσταση σε περίπτωση κρίσης, όπως π.χ. με την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δύο χρόνια στο Πολυκλαδικό.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Πόζογλου χαρακτήρισε σημαντική  την πρωτοβουλία και πρόσθεσε: “Στις ενημερώσεις πάντα δίνουμε βαρύτητα στα σχολεία αλλά και στους χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα, όπως τα Νοσοκομεία και όπου απαιτείται άμεση επέμβαση αν χρειαστεί κάτι. Το σημερινό σεμινάριο ήταν θεωρητικό και θα ακολουθήσει και άλλο με το βιωματικό μέρος.  Το “πάντρεμα” της θεωρίας με την πράξη είναι ό,τι  καλύτερο για να έχουμε απτά αποτελέσματα”.
Τέλος ανέφερε ότι σε πολλά σχολεία δεν έχουν υλοποιηθεί πυρασφάλειας ενώ κάποια διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και τόνισε:  “Είναι δύσκολο να τα ελέγξουμε όλα. Θερμοπαρακαλώ υπευθύνους όλων των σχολείων, αν έχουν ελλείψεις, να έλθουν να μας ενημερώσουν για να βρούμε λύσεις”.
sxoleia-pyrosv2 sxoleia-pyrosv1 sxoleia-pyrosv
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση