Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σε κατάληψη πέντε σχολικές μονάδες στη Μαγνησία
Σε κατάληψη πέντε σχολικές μονάδες στη Μαγνησία

Σε κατάληψη πέντε σχολικές μονάδες στη Μαγνησία

Πέντε σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη μέχρι αυτή την ώρα στη Μαγνησία, μεταξύ των οποίων ένα Γυμνάσιο και τέσσερα Λύκεια σύμφωνα με στοιχεία της Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Οι καταλήψεις σχετίζονται με τη συμπλήρωση αύριο οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αλλού καταλήψεις κι αλλού ελλείψεις

Ενώ στη χερσαία Μαγνησία γίνονται καταλήψεις στο νησί του Παπαδιαμάντη- εκτός από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Σκιάθου- προστίθεται και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς με έναν καθηγητή με παραβατική συμπεριφορά, όπως καταγγέλλουν.

Οι γονείς ενημέρωσαν τη Δευτεροβάθμια αλλά και το υπουργείο Παιδείας και περιμένουν απάντηση καθώς τα παιδιά χάνουν επιπλέον ώρες μαθήματος.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκιάθου, τελειώνει το πρώτο τετράμηνο και τα παιδιά δεν έχουν καθηγητές στα μαθήματα των Καλλιτεχνικών (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) και των Γερμανικών.

Επιπλέον από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά εκπαιδευτικού που κάνει το μάθημά του σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. “Αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται μάθημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα παιδιά να βγαίνουν έξω στο προαύλιο και να ενοχλούνται τα του Λυκείου που έχουν κοινή αυλή.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά και συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο. Στείλαμε επιστολή στον διευθυντή Β΄θμιας που απάντησε ότι θα επιληφθεί του θέματος, αλλά λύση δεν έδωσε για την ώρα. Με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Ζαφειρίου έχουμε μία άριστη συνεργασία που προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι δική της αρμοδιότητα».

Επιπλέον η κα. Παπαθέου επισήμανε ότι στις 12 Δεκεμβρίου αναμένουν την επίσκεψη του συμβούλου για το θέμα του εκπαιδευτικού και όχι μόνο. “Κι όλα αυτά ενώ έχουμε όπως σας είπα ελλείψεις στα Καλλιτεχνικά και στα Γερμανικά ενώ σε πολλές περιπτώσεις κάλυψης άλλων μαθημάτων έρχονται καθηγητές από το Λύκειο. Αυτά όμως είναι πασαλείμματα. Εμείς θέλουμε μόνιμο προσωπικό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση