Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σε κατάληψη εννέα σχολεία στη Μαγνησία
Σε κατάληψη εννέα σχολεία στη Μαγνησία

Σε κατάληψη εννέα σχολεία στη Μαγνησία

Εννέα είναι τα σχολεία που σήμερα τελούν υπό κατάληψη με διάφορα αιτήματα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή των μέτρων covid.

Πρόκειται για τα: Βελεστίνου, ΓΕΛ Βελεστίνου, Γυμνάσιο Λεχωνίων, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 7ο ΓΕΛ Βόλου και 8ο ΓΕΛ Βόλου και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Όσα τελούν υπό κατάληψη οφείλουν να ενεργοποιήσουν την τηλεκπαίδευση οπωσδήποτε, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή  Β’/θμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο  Σταχτέα , οι διευθύνσεις των υπό κατάληψη σχολείων θα πρέπει να φροντίσουν, όσο και αν αυτό είναι δύσκολο να μην επιτρέπουν στους καταληψίες να συνδέονται με το κινητό τους τηλέφωνο στην ψηφιακή τάξη για να μην πάρουν απουσία ενώ στην ουσία παρεμποδίζουν την διεξαγωγή του μαθήματος διά ζώσης.
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται καταλήψεις. Διανύουμε περίοδο πανδημίας και πρέπει να φροντίσουμε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία ως πυρήνες μετάδοσης του κορωναϊού».

Αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών ανέφερε ότι σε μόνο δύο περιπτώσεις υπό κατάληψη σχολικών μονάδων απέστειλαν οι μαθητές αιτήματα, ενώ προφορικά οι περισσότεροι εκπρόσωποι σχολείων ανέφεραν ότι αυτό που επιδιώκεται είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης γενικότερα.
«Γράφουν διάφορα που είναι γενικόλογα και δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Να μειωθούν 7ωρα, να μπουν παγκάκια στους αύλειους χώρους, να μην φορούν μάσκα, εάν φορούν να αυξηθούν διαλείμματα για να την κατεβάζουν και να μην υπάρχει αποπνικτική ατμόσφαιρα… Εάν υπάρχουν προβλήματα σε σχολείο που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπίσουν η Δευτεροβάθμια σε συνεργασία με τους δήμους, φυσικά και θα παρέμβουμε» επισήμανε ο κ. Σταχτέας.

Κενά στα Ειδικά Σχολεία στη Μαγνησία

Εν τω μεταξύ, παραμένουν τα κενά σημαντικών ειδικοτήτων για τα Ειδικά Σχολεία και στη Μαγνησία μετά και την ανακοίνωση της Β’ φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Δεν υπήρξε λοιπόν καμία πρόσληψη προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της σε κοινωνικό δίκτυο η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου λείπουν  ένας γεωπόνος, δύο εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών σπουδών, ένας σχεδιασμού παραγωγής και προϊόντων, ένας εκπαιδευτικός κοινωνικής εργασίας και ένα νοσηλευτής. «Παραμένουν κενές 92 ώρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν προγράμματα κολυμβητηρίου, ιππασίας, κοινωνικής ένταξης… Και ειδικότερα χωρίς σχολικό νοσηλευτή με ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς εργοθεραπευτή, χωρίς επαγγελματικό σύμβουλο και με μία κοινωνική λειτουργό και μία ψυχολόγο για 61 μαθητές!!!»

Η κ. Γρηγορίου δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση