Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία
Σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία

Σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία

Κανονικά διεξήχθησαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020,οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων μαθητών των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα 22 εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στα μαθήματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας και της Κοινωνιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών με το ΝΕΟ Σύστημα, και για τα μαθήματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Βιολογίας Γενικής Παιδείας με το ΠΑΛΑΙΟ Σύστημα.

Στις εξετάσεις συμμετείχαν με το Νέο Σύστημα 611 μαθητές σε σύνολο 630 και απουσίασαν 19 (ποσοστό συμμετοχής 96.98%). Με το Παλαιό Σύστημα συμμετείχαν 54 μαθητές σε σύνολο 61 και απουσίασαν 7 (ποσοστό συμμετοχής 88.52%).

Οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζονται την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 με το μάθημα της Φυσικής για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας με το Νέο Σύστημα και με τα μαθήματα της Φυσικής για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και των Λατινικών για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών με το Παλαιό Σύστημα.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται αύριο Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 με τα μαθήματα των Στοιχείων Μηχανών, Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Ιστορίας Σύγχρονης Τέχνης.

Καταγγελία της Α.Σ.Ε. Μαγνησίας για χορήγηση ακατάλληλων προστατευτικών μασκών

στους επιτηρητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Μαγνησία

Η Α.Σ.Ε. Μαγνησίας μετά από καταγγελίες συναδέλφων και επί τόπου διαπιστώσεις σε εξεταστικά κέντρα όπου διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας που ενώ επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους επιτηρητές των πανελλαδικών εξετάσεων-ΚΥΑ Φ,251/60473/Α5 (21-5-2020) δεν φρόντισε οι μάσκες αυτές να πληρούν στοιχειώδεις και απαραίτητες προδιαγραφές.

Εκτίμησε προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πως το κόστος του υλικού αυτού είναι σπουδαιότερο μέγεθος από την υγεία των εκπαιδευτικών επιτηρητών καθώς και των μαθητών και για αυτό τους διέθεσε προστατευτικές μάσκες που «..δεν ενδείκνυνται για επαγγελματική και νοσοκομειακή χρήση…» και δεν «…υποκαθιστούν τις ιατρικώς ενδεικνυόμενες μάσκες και αποστειρωμένες μάσκες…» ενώ πριν την πρώτη χρήση τους και σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία απαιτείται πλύση (συνεπώς δεν είναι αποστειρωμένες).

Απαιτούμε άμεσα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να αποσυρθούν όλες οι ακατάλληλες μάσκες και τη Δευτέρα να μοιρασθούν αντίστοιχες που πληρούν τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Ετήσιων Προαγωγικών Εξετάσεων στο SGT Kempo - https://t.co/JLckhoexO8 -

  • Κάλεσμα σε συγκέντρωση καταδίκης του ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων - https://t.co/xKMKDjZ2j8 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στη Ν. Ιωνία και συνελήφθη  - https://t.co/vmlWKsbZ9l -

"Αλιεύοντας" την είδηση