Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου
Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή  του 3ου ΓΕΛ Βόλου

Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου

 Στη Διεύθυνση Υπηρεσίς Δόμησης του Δήμου Βόλου βρέθηκν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου προκειμένου να εκδηλώσουν τα παράπονά τους σχετικά με τα προτα που αντιμετωπίζει η σχολική υποδομή στην οποία φοιτούν.

Είχαν  συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Θάνο , με τον οποίο συνομίλησαν και του εξέφρασαν  τη δυσαρέσκειά τους για τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στο κτίριο του σχολείου.

Αυτά αφορούν στο βάψιμο σε πολλά σημεία της σχολικής μονάδας, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στο εξωτερικό της, την υγρασία που υπάρχει σε πολλούς τοίχους, τα φθαρμένα πατώματα που εκτός από την άσχημη όψη τους είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν και τραυματισμούς και το δυσλειτουργικό σύστημα φωτισμού.

Ο κ. , από την πλευρά του, έκρινε τα αιτήματα απολύτως λογικά και υποσχέθηκε ότι όσο το δυνατόν πιο σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των βλαβών.

Εκτός από την επίσκεψη στο Δήμο Βόλου, θα επισκεφθούν  εντός των επόμενων ημερών και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες διεξς των μαθημάτων στην εποχή του κορωναϊού και ειδικότερα, τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις που εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ς, το παρών δίνουν 26 με 27 παιδιά, ένας αριθμός τεράστιος για τα υπάρχοντα δεδομένα της πανδημίας που ταλανίζει την ανθρωπότητα.

Έτσι, γίνεται φανερό ότι η αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μια που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή με ανθρώπους που πιθανόν να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αυτές οι κινήσεις, λοιπόν, έχουν ως στόχο την εκδήλωση ενός στοιχειώδους ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους (ο καθένας για τον τομέα του). Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και  οι μαθητές εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει στη ζωή τους. Άρα, τους αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση και ένα πιο ιδανικό περιβάλλον διεξς μαθημάτων, κάτω από το οποίο θα αισθανόμαστε αισθήματα σιγουριάς και ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση