Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου
Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή  του 3ου ΓΕΛ Βόλου

Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου

 Στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου προκειμένου να εκδηλώσουν τα παράπονά τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική υποδομή στην οποία φοιτούν.

Είχαν  συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Θάνο , με τον οποίο συνομίλησαν και του εξέφρασαν  τη δυσαρέσκειά τους για τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στο κτίριο του σχολείου.

Αυτά αφορούν στο βάψιμο σε πολλά σημεία της σχολικής μονάδας, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στο εξωτερικό της, την υγρασία που υπάρχει σε πολλούς τοίχους, τα φθαρμένα πατώματα που εκτός από την άσχημη όψη τους είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν και τραυματισμούς και το δυσλειτουργικό σύστημα φωτισμού.

Ο κ. , από την πλευρά του, έκρινε τα αιτήματα απολύτως λογικά και υποσχέθηκε ότι όσο το δυνατόν πιο σύντομα θα ξεκινήσουν αποκατάστασης των βλαβών.

Εκτός από την στο Δήμο Βόλου, θα επισκεφθούν  εντός των επόμενων ημερών και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων στην εποχή του κορωναϊού και ειδικότερα, τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις που εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας, το παρών δίνουν 26 με 27 , ένας αριθμός τεράστιος για τα υπάρχοντα δεδομένα της πανδημίας που ταλανίζει την ανθρωπότητα.

Έτσι, γίνεται φανερό ότι η αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μια που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή με ανθρώπους που πιθανόν να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αυτές οι κινήσεις, λοιπόν, έχουν ως στόχο την εκδήλωση ενός στοιχειώδους ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους φορείς (ο καθένας για τον τομέα του). Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και  οι μαθητές εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει στη ζωή τους. Άρα, τους αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση και ένα πιο ιδανικό διεξαγωγής μαθημάτων, κάτω από το οποίο θα αισθανόμαστε αισθήματα σιγουριάς και ασφάλειας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση