Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σχολικοί Αγώνες Λυκείων από την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας
Σχολικοί Αγώνες Λυκείων από την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας

Σχολικοί Αγώνες Λυκείων από την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας

Διεξήχθησαν και φέτος στη Μαγνησία οι Λυκείων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης,  Κλασσικού Αθλητισμού ών και ριών, με διοργανώτρια αρχή την Ο..Α.Δ. Μαγνησίας (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων) και Πρόεδρο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σαβελίδη Σωκράτη.

Στους  Σχολικούς Αγώνες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσια, Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η συμμετοχή των σχολείων ήταν μεγάλη και οι σχολικές ομάδες είχαν πολύ καλές διακρίσεις σε  Πανθεσσαλικό  και σε Πανελλήνιο επίπεδο(Δεύτερη  Θέση στον Κλασσικό Αθλητισμό στους Πανελλήνιους Στίβου-Κόκκαλη Μαρία 7Ο ΒΟΛΟΥ) και πρώτες νίκες στη Περιφέρεια για την Καλαθοσφαίριση(1Ο Ν ΙΩΝΙΑΣ) και τη Χειροσφαίριση (ΓΕΛ ΑΓΡΙΑΣ) .

Στο ποδόσφαιρο μαθητών πήραν μέρος  25 σχολικές  ομάδες και η ομάδα του 1ου Γ.Ε.Λ. BOΛΟΥ νίκησε στον τελικό την ομάδα του 4ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ . Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από  την ομάδα  του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας .

Στο ποδόσφαιρο μαθητριών  πήραν μέρος  3 σχολικές  ομάδες  και η ομάδα του Γ.Ε.Λ. ΑΓΡΙΑΣ νίκησε στον τελικό την ομάδα του 2ου Γ.Ε.Λ.  Ν. Ιωνίας . Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από  την ομάδα  του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Στη καλαθοσφαίριση μαθητών πήραν μέρος  26 σχολικές ομάδες  και στον τελικό η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ν Ιωνίας νίκησε την ομάδα του 4ου Γ.Ε.Λ. Βόλου .Σαν πρωταθλητές Θεσσαλίας πέρασε  στην επόμενη φάση  την  ημιτελική όπου έχασε από το Γ.Ε.Λ. Ναυπάκτου.

Στη Καλαθοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 5 σχολικές  ομάδες και στον τελικό η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου νίκησε την ομάδα του 2ου ΓΕΛ ΝΙωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας αποκλείστηκε από  την ομάδα του Γ.Ε.Λ. Παλαμά .

Στην Πετοσφαίριση των μαθητών πήραν μέρος 10 σχολικές ομάδες. Πρωταθλήτρια Μαγνησίας ήταν η ομάδα του 2 ου  Γ.Ε.Λ.  Βόλου,  νικώντας στον τελικό το 4ο Γ.Ε.Λ. Βόλου  . Στην επόμενη φάση έχασε από το 9ο Γ.Ε.Λ. Λάρισας.

Στην Πετοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 20 σχολικές  ομάδες και στο τελικό βρέθηκαν το 4ο Γ.Ε.Λ. Βόλου και το  Γ.Ε.Λ.Αλμυρού . Η νικήτρια ομάδα του 4ου  ΓΕΛ Βόλου  έχασε στον τελικό Θεσσαλίας από το ΓΕΛ Ελασσόνας.

Στη Χειροσφαίριση μαθητών  το Γ.Ε.Λ.  Αγριάς αφού βγήκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας, αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάση από το  4ο Γ.Ε.Λ. Άργους .

Στον Κλασσικό Αθλητισμό μετείχαν  στην Α΄ φάση 85 μαθητές και μαθήτριες και απ' αυτούς προκρίθηκαν στη Β΄ φάση 21 μαθητές και μαθήτριες. Στους αγώνες της Περιφέρειας  προκρίθηκαν για τη  Γ΄ φάση 2 μαθητές και 2 μαθήτριες. Η μαθήτρια του 7ΟΥ ΓΕΛ Βόλου Κόκκαλη Μαρία κατέκτησε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό στα .

Σε Πανελλήνιο επίπεδο, η Ο..Α.Δ. Μαγνησίας διοργάνωσε  τους Πανελλήνιους  Σχολικούς Αγώνες Πάλης και Ποδηλασίας για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Για τα Ειδικά Σχολεία της Μαγνησίας διοργανώθηκε με επιτυχία ημερίδα Κλασσικού Αθλητισμού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.

Τέλος, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, διοργανώθηκαν για τα του Βόλου και του Αλμυρού, αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων στα ομαδικά αθλήματα και στον  κλασσικό αθλητισμό .

Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μαγνησίας  κλείνοντας για τη φετινή σχολική χρονιά τους αγώνες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, εκφράζει την ικανο  για  όλες τις  διοργανώσεις  και εύχεται για την επόμενη σχολική χρονιά να συμβάλουμε όλοι μαζί εκ νέου  για την ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού.

 

 

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση