Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » “Σχολικά Γεύματα” σε 18 σχολεία στη Μαγνησία
“Σχολικά Γεύματα” σε 18 σχολεία στη Μαγνησία

“Σχολικά Γεύματα” σε 18 σχολεία στη Μαγνησία

Η επέκτση του προγράμμτος ς «Σχολικά Γεύματα» αποφασίστηκε με έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κων. .

Στη , περιλαμβάνονται 18 σχολεία σε Βόλο και Ν.Ιωνία και συγκεκριμένα:

1ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 2ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 3ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 4ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 5οΔ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 6ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 8ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 9ο Δ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 10οΔ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 11οΔ.Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ, 14οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ, 15οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ, 17οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ, 18οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ, 19οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ, 24οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ, 29οΔ.Σ. ΒΟΛΟΥ και 9ο Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ.

Επίσης, αποφασίστηκε η σύσταση και συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής σε κάθε σχολική μονάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα». Οι εν λόγω Επιτροπές συστήνονται με σκοπό τον ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο των σχολικών γευμάτων.

Υποχρέωση σύστασης Επιτροπών Παραλαβής έχουν όλες οι σχολικές μονάδες οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα», ενώ ως λειτουργίας των εν λόγω Επιτροπών ορίζεται η υλοποίησης του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα».

Οι Επιτροπές Παραλαβής είναι τριμελείς και αποτελούνται από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ως Πρόεδρο και δυο εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας, όπου προβλέπεται η θέση. Ο ορισμός των δυο εκπαιδευτικών γίνεται με εισήγηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και με απόφαση του οικείου Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε.

Μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος κάθε σχολικής μονάδας οφείλει να αποστείλει γραπτώς προς το Συντονιστή του Προγράμματος στην οικεία Διεύθυνση Π.Ε. τα ονόματα και τα λοιπά στοιχεία των μελών που απαρτίζουν την Επιτροπή Παραλαβής.

Η Επιτροπή Παραλαβής κάθε σχολικής μονάδας παραλαμβάνει καθημερινά τα σχολικά , φροντίζοντας για τον ποσοτικό (αριθμό πακέτων) και ποιοτικό έλεγχό τους. Πιο συγκεκριμένα, η ανωτέρω επιτροπή παραλαμβάνει δελτίο αποστολής από τον ανάδοχο, στο οποίο αναγράφεται η ποσότητα και η ώρα παράδοσης. Το προσωπικό που μεταφέρει και παραδίδει τα θα διαθέτει κατάλληλα θερμόμετρα, ώστε κατά την παραλαβή και παρουσία της Επιτροπής Παραλαβής θα μετρά τις θερμοκρασίες των θερμοθαλάμων και των ψυκτικών θαλάμων. Οι θερμοκρασίες που πρέπει να τηρούνται για τα ζεστά γεύματα είναι μεγαλύτερες από 63 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τα κρύα (σαλάτα) είναι από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, η Επιτροπή Παραλαβής ελέγχει τις συνθήκες μεταφοράς των προς παράδοση τροφίμων, τη συνολική ποσότητα των παραδοθέντων γευμάτων, καθώς και το είδος του γεύματος.

Επιπλέον, σε τυχαία και αντιπροσωπευτικά δείγματα σε ποσοστό 1% (στην πλησιέστερη ακέραια μονάδα) των γευμάτων, 1% από τις και 1% από τα ψωμάκια, ελέγχει τη συμμόρφωση ως προς τη σύνθεση των γευμάτων. Τα δείγματα που λαμβάνονται βαρύνουν τον προμηθευτή, ο οποίος υποχρεούται σε άμεση αντικατάστασή τους ώστε σε κάθε περίπτωση να παραδίδεται η αρχικώς συμφωνηθείσα ποσότητα».

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής, επισυνάπτοντας και τα σχετικά παραστατικά (δελτίο αποστολής στο οποίο θα αναγράφεται η ποσότητα και ώρα παράδοσης). Κατά το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα, η Επιτροπή οφείλει να αποστέλλει συνολικά όλα τα πρακτικά ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής (μαζί με τα σχετικά παραστατικά) του τρέχοντος μήνα στο Συντονιστή του Προγράμματος στην οικεία Δ/νση Π.Ε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση