Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σάββατα εκπαιδευτικής καινοτομίας στο “Αριστοτέλειο”
Σάββατα εκπαιδευτικής καινοτομίας στο “Αριστοτέλειο”

Σάββατα εκπαιδευτικής καινοτομίας στο “Αριστοτέλειο”

Το «Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών – Αριστοτέλειο», στο πλαίσιο του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Σάββατα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) θα υλοποιήσει, για τρίτη χρονιά, το εκπαιδευτικό «Καλή σας μέρα κύριε Higgs».

Το εκπαιδευτικό απευθύνεται σε της ΣΤ' Δημοτικού.

Θα διαρκέσει το διδακτικό έτος 2019 – 2020 και καθώς είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) OSOS (Open Schools for Open Societies), η συμμετοχή των μαθητών σε αυτό είναι ν.

Οι θα συμμετάσχουν σε εβδομαδιαίες συναντήσεις δύο τμημάτων που θα δημιουργηθούν και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 10:00 – 12:00 και 12:00 – 14:00.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές, θα έρθουν εκ νέου σε επαφή με περιοχές και έννοιες των Φυσικών Επιστημών που έχουν διδαχθεί μέσω του καθιερωμένου Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του Δημοτικού Σχολείου, αλλά επιπλέον θα διδαχθούν νέες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εννοιών επιστήμης και τεχνολογίας και αφορούν τη σωματιδιακή φυσική και το διάστημα.

Επιπλέον, μέσα από ένα διαθεματικό εκπαιδευτικό πλαίσιο που καθορίζεται από τη «Φύση των Επιστημών», οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την θεμελιώδη και πρωτόλεια επιστημονική αλλά και τις διαδικασίες απόκτησης και εποικοδόμησης της γνώσης.

Η αποκτηθείσα αυτή γνώση θα μετουσιωθεί σε προσωπική εμπειρία για κάθε μαθητή μέσω της βιωματικής του εμπειρίας με σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες και επιτεύγματα, αλλά και με τους δημιουργούς αυτών. ια το λόγο αυτό, στο τέλος του προγράμματος θα προγραμματιστεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο ( Επιστήμης και Τεχνολογίας), ενεύη (CERN), Μιλάνο ( Da Vinci).

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του σχολικού έτους και συγκεκριμένα την περίοδο μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Ιουλίου 2020, και το κόστος αυτής θα πρέπει να καλυφθεί από τον κάθε συμμετέχοντα.

Πληροφορίες: Νικόλαος Μακρής – 2421215510 – 6976559659.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση