Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες
Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες

Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΑ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη , στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών αξόνων και συγκεκριμένα του άξονα «Εμπλουτισμός Θεματικών Ενοτήτων», υλοποίησε για πρώτη φορά φέτος, σε συν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σεμινάριο νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοουαλικής διαπαιδαγώγησης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του . ς σε συν με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα. Το παραπάνω πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, εθελοντικά, από τις εκπαιδευμένες νηπιαγωγούς σε νήπια με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω μηνιαίων εποπτικών συναντήσεων.

Το υλικό «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» έχει στόχο την υγιή ψυχοουαλική των νηπίων. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Το σεμινάριο ήταν τριήμερο και πραγματοποιήθηκε στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης και συμμετείχαν 14 από 12 νηπιαγωγεία του νομού.

Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι ώγου Ζωή, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός-στελέχη πρόληψης.

Το Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», θεωρεί πολύ σημαντικό να ευχαριστήσει όλες τις παρευρισκόμενες νηπιαγωγούς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον φορέα σχετικά με την επιμόρφωσή τους στο πρόγραμμα «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» και την περαιτέρω διάχυση και εφαρμογή του στα νηπιαγωγεία.

"Αλιεύοντας" την είδηση