Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες
Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες

Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες

Στις 23/2/21 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή , του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής»- με πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, με τις νηπιαγωγούς του νομού που εκπαιδεύτηκαν και υλοποιούν το Ψυχοσεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του Ν. Πέλλας σε με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα. Το παραπάνω πρόγραμμα εφαρμόζεται εθελοντικά, από τις εκπαιδευμένες νηπιαγωγούς σε με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω μηνιαίων εποπτικών συναντήσεων.

Το υλικό «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» έχει στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική των νηπίων. Τα παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα παρακάτω σχολεία:

-1ο Ν/ Αλμυρού (2 τμήματα)  Ντούκα Πολυξένη και Ντούρα Ελένη

-2ο Ν/ Αλμυρού, Κατερίνα Μπόθου

-4ο Ν/Γ Αλμυρού,  Βασταρδή Μαργαρίτα

-12ο Ν/Γ Βόλου,  Μπένου Φωτεινή

-Ν/Γ Αχιλλείου,  Βουβουσιώτη Φανή

-Ν/Γ Αγίων Θεοδώρων, Κατσιγιαννάκη Σοφία

-Ν/Γ Σούρπης, Παπαγεωργίου Βασιλική

Συντονίστριες των εποπτικών συναντήσεων είναι οι  Γώγου Ζωή, ψυχολόγος-επιστημονικά υΥπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός- στέλεχος Πρόληψης.

Το Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», θεωρεί πολύ σημαντικό να ευχαριστήσει όλες τις νηπιαγωγούς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο φορέα σχετικά με την επιμόρφωσή τους στο πρόγραμμα «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» και την περαιτέρω διάχυση και εφαρμογή του στα νηπιαγωγεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

  • Κόστος ενέργειας: Ο εφιάλτης της ελληνικής βιομηχανίας #Κόστοςενέργειας - https://t.co/cyFHiCIPOY -

  • Π.Π.Μ.: Νέα περιβαλλοντική απειλή για το Βόλο και τον Παγασητικό; #ΠαγασητικόςΚόλπος - https://t.co/Y5IXiecESK -

"Αλιεύοντας" την είδηση