Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες
Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη  στις μικρές ηλικίες

Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών αξόνων και συγκεκριμένα του άξονα «Εμπλουτισμός Θεματικών Ενοτήτων», υλοποίησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής-Π.Ε.ΚΕ.Σ. Θεσσαλίας, δρ Άρτεμις Παπαδημητρίου, σεμινάριο νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται πρώτη φορά στην . Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων. Τα παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύ και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Το σεμινάριο ήταν διήμερο, πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2020 στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού και συμμετείχαν 16 νηπιαγωγοί από 8 νηπιαγωγεία, καθώς και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής δρ Άρτεμις Παπαδημητρίου.

Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι Γώγου Ζωή, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός-στελέχη πρόληψης.

Το Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», θεωρεί πολύ σημαντικό να ευχαριστήσει όλες τις παρευρισκόμενες νηπιαγωγούς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο φορέα σχετικά με την επιμόρφωσή τους στο πρόγραμμα καθώς επίσης και την Διεύθυνση του 3ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού για την διάθεση των χώρων.

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Δημητριάδος

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνατίου, του
προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας “Πρόταση Ζωής”, Ζιγγιρίδη και του α' αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης,
αρχιμανδρίτου π. Σεβαστιανού Ζερβού, στα γραφεία της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, στα .

Στο πλαίσιο των νέων στρατηγικώνστόχων του Κέντρου Πρόληψης και της διεύρυνσης των ωφελουμένων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης και ο μητροπολίτης , συζήτησαν για ενδεχόμενη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης και της Εκκλησίας. Προτάθηκε από τον κ.  Ζιγγιρίδη, οι επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης να εκπαιδεύσουν ιερείς σε θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων τους όπως και να ενημερώσουν και τα οποία φοιτούν σε κατηχητικά σχολεία των τοπικών ενοριών, για θέματα πρόληψης.

Ο κ. , γνωρίζοντας το πρόβλημα των εξαρτητικών συμπεριφορών κυρίως στα νεαρά άτομα και έχοντας ήδη οργανώσει διάφορες δράσεις με σκοπό την υγιή ψυχική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, συμφώνησε αρχικά με την πρόταση του κ. Ζιγγιρίδη και ζήτησε να οριστεί μια δεύτερη συνάντηση όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση