Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες
Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη  στις μικρές ηλικίες

Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. «Πρόταση Ζωής»-, με πρόεδρο τον Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών αξόνων και συγκεκριμένα του άξονα «Εμπλουτισμός Θεματικών Ενοτήτων», υλοποίησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής-Π.Ε.ΚΕ.Σ. Θεσσαλίας, δρ Άρτεμις Παπαδημητρίου, σεμινάριο νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύ και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης και κακος.

Το σεμινάριο ήταν διήμερο, πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2020 στο χώρο του 3ου υ Αλμυρού και συμμετείχαν 16 νηπιαγωγοί από 8 νηπιαγωγεία, καθώς και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής δρ Άρτεμις Παπαδημητρίου.

Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι ώγου Ζωή, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός-στελέχη πρόληψης.

Το Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», θεωρεί πολύ σημαντικό να ευχαριστήσει όλες τις παρευρισκόμενες νηπιαγωγούς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο φορέα σχετικά με την επιμόρφωσή τους στο πρόγραμμα καθώς επίσης και την Διεύθυνση του 3ου υ Αλμυρού για την διάθεση των χώρων.

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Δημητριάδος

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνατίου, του
προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας “Πρόταση Ζωής”, Ευθυμίου Ζιγγιρίδη και του α' αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης,
αρχιμανδρίτου π. Σεβαστιανού Ζερβού, στα γραφεία της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, στα Μελισσάτικα.

Στο πλαίσιο των νέων στρατηγικώνστόχων του Κέντρου Πρόληψης και της διεύρυνσης των ωφελουμένων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης και ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, συζήτησαν για ενδεχόμενη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης και της Εκκλησίας. Προτάθηκε από τον κ.  Ζιγγιρίδη, οι επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης να εκπαιδεύσουν ιερείς σε θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων τους όπως και να ενημερώσουν γονείς και παιδιά τα οποία φοιτούν σε σχολεία των τοπικών ενοριών, για θέματα πρόληψης.

Ο κ. Ιγνάτιος, γνωρίζοντας το πρόβλημα των εξαρτητικών συμπεριφορών κυρίως στα νεαρά άτομα και έχοντας ήδη οργανώσει διάφορες δράσεις με σκοπό την υγιή ψυχική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, συμφώνησε αρχικά με την πρόταση του κ. Ζιγγιρίδη και ζήτησε να οριστεί μια δεύτερη συνάντηση όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση