Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ψηφίζουν σήμερα πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία για υπηρεσιακά συμβούλια
Ψηφίζουν σήμερα πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία για υπηρεσιακά συμβούλια

Ψηφίζουν σήμερα πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία για υπηρεσιακά συμβούλια

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 1.732 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και 1.420 δευτεροβάθμιας στη Μαγνησία, προκειμένου να εκλέξουν τους αιρετούς για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια, με τα να παραμένουν κλειστά, ενώ στο Παγκύπριο Διδακτήριο, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχες εκλογές αιμοδοσία, σε συν με το Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας.

Οι εκλογές για τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο χώρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, όπου θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά . Ένα στον Αλμυρό και από ένα σε κάθε νησί των Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ς ιώργο Πολύζο το ΠΥΣΠΕ ασχολείται με οποιοδήποτε θέμα αφορά τους εκπαιδευτικούς της , όπως οι τους, οι αποσπάσεις κ.α. ενώ συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όμως την περίοδο από 20 Αυγούστου και για ένα μήνα, καθημερινά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις αίθουσες του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Βόλου από τις 9 έως τις 5, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 8, αναλόγως πόσοι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν προλάβει να ψηφίσουν.

Ο διευθυντής διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι από τους εκπαιδευτικούς που θα θελήσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια, σε συν με το Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 7 , εκ των οποίων τέσσερα στο Παγκύπριο Διδακτήριο και τα υιπα τρία σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Οι συνδυασμοί που κατέρχονται στις εκλογές είναι τέσσερις, από τους οποίους δύο θα είναι οι αιρετοί που θα εκλεγούν για κάθε συμβούλιο, αλλά και δύο αναπληρωματικοί.

Σημειώνεται ότι στόχος του υπηρεσιακού συμβουλίου είναι να μην λαμβάνονται οι αποφάσεις από μονομελή όργανα, λειτουργώντας με δημοκρατικό τρόπο που έχει την αποδοχή των εκπαιδευτικών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση