Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρων στις παρελάσεις
Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρων στις παρελάσεις

Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρων στις παρελάσεις

Την αντίθεσή τους στην επιλογή των σημαιοφόρων ών κατά τις παρελάσεις με κλήρωση εκφράζουν οι γονείς επτά αριστούχων ών, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι γονείς μαθητών Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου (Π.Δ. 79/), με το οποίο οι σημαιοφόροι κατά τις παρελάσεις δεν θα είναι πλέον – όπως γινόταν μέχρι τώρα – οι αριστούχοι , αλλά η επιλογή τους  θα γίνεται με κλήρωση από εδώ και στο εξής.

Η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στην παραση των αρχών της ισότητας και της ς.

Οι προσφεύγοντες  επικαλούνται  ότι  το θέμα της ς δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοιδεολογικό».

Ακόμη, αναφέρουν ότι όλως αιφνίδια και αναιτιολόγητα  το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την Ελληνική κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει  κατά την κλήρωση, ακόμη  αν ο κάποιος άλλος είναι ο πιο ατίθασος ή ο έχων την πλέον κακή διαγωγή.

Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι παραβιάζονται συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση