Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Προς κλείσιμο τα δημοτικά σε όλη τη χώρα
Προς κλείσιμο τα δημοτικά σε όλη τη χώρα

Προς κλείσιμο τα δημοτικά σε όλη τη χώρα

«Λουκέτο» και στα δημοτικά σχολεία στο σύνολο της χς αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη .

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση της ς των λοιμωξιολόγων ήταν κλείσιμο σε όλη τη χ, παρά το γεγονός ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο το μέτρο να περιοριστεί προσώρας μόνο στις περισσότερο επιβαρυμένες περιφέρειες, όπως η Θεσσαλονίκη και Αττική.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση σε όλη την περίοδο της πανδημίας ευθυγραμμίζεται με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, το καθολικό «» προκρίνεται ως τελική .

Η κ. – η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα ανακοίνωνε τα μέτρα στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, ωστόσο η μαραθώνια σύσκεψη δεν επέτρεψε τη λήψη ς εγκαίρως – θα συγκεκριμενοποιήσει το Σάββατο τη νέα δέσμη μέτρων και σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις δομές ειδικής αγωγής.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα (περίπτερα, καφέ κ.α.) γύρω από τα σχολεία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση