Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Προωθούν το “έξυπνο σπίτι” μαθητές από τρεις χώρες και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
Προωθούν το “έξυπνο σπίτι” μαθητές από τρεις χώρες και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Προωθούν το “έξυπνο σπίτι” μαθητές από τρεις χώρες και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στο μέλλον στοχεύουν καθηγητές και από το εξωτερικό, που συνεργάζονται με το 2ο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακό σπίτι (digital home) που θα είναι πλήρως δικτυωμένο, και θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθεί και να κάνει ενέργειες από οποιοδήποτε σημείο της γης.

Σήμερα το πρωί έγινε εργασίας στο 2ο Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή καθηγητών και από την , που είναι συντονιστής του προγράμματος, τη Γερμανία και την Ιταλία, οι οποίοι βρίσκονται στο Βόλο εδώ και μια εβδομάδα και αύριο θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ηλίας , είπε ότι η δράση αφορά ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας z-wave, που ουσιαστικά είναι η τεχνολογία πίσω από την ασύρματη σύνδεση διαφόρων έξυπνων συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας κλπ.

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται digital home (ψηφιακό σπίτι) και συμπράττουν καθηγητές και από την Ελλάδα, την , τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στο Επαγγελματικό Λύκειο στήθηκαν τέσσερις πίνακες, με την τοποθέτηση εξαρτημάτων και σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος με την ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου.

Σύμφωνα με την τεχνολογία internet of things κάποιος μπορεί να ελέγξει μέσω του κινητού του τηλεφώνου το σπίτι του, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με το να συνδεθούν και να αλληλεπιδρούν διάφορες συσκευές.

Για παράδειγμα είπε ότι αν βάλουμε έναν αισθητήρα βροχής ή έναν αισθητήρα αέρα, μπορεί να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει μια τέντα αντίστοιχα.

Ο κ. τόνισε ότι ένας αισθητήρας μπορεί να «βλέπει» τα τρόφιμα στο ψυγείο και να παραγγέλνει στο σούπερ μάρκετ, ή να παραγγέλνει το πετρέλαιο, χωρίς παρέμβαση του ανθρώπου, ή να «διαβάζει» πότε πέφτει η θερμοκρασία και να ανάβει το καλοριφέρ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση