Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Προωθούν το “έξυπνο σπίτι” μαθητές από τρεις χώρες και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
Προωθούν το “έξυπνο σπίτι” μαθητές από τρεις χώρες και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Προωθούν το “έξυπνο σπίτι” μαθητές από τρεις χώρες και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στο μέλλον στοχεύουν καθηγητές και μαθητές από το εξωτερικό, που συνεργάζονται με το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακό σπίτι (digital home) που θα είναι πλήρως δικτυωμένο, και θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθεί και να κάνει ενέργειες από οποιοδήποτε σημείο της γης.

Σήμερα το πρωί έγινε συνάντηση εργασίας στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή καθηγητών και από την Ισπανία, που είναι συντονιστής του προγράμματος, τη και την Ιταλία, οι οποίοι βρίσκονται στο Βόλο εδώ και μια εβδομάδα και αύριο θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ηλίας Οικονόμου, είπε ότι η δράση αφορά ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας z-wave, που ουσιαστικά είναι η τεχνολογία πίσω από την ασύρματη σύνδεση διαφόρων έξυπνων συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας κλπ.

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται digital home (ψηφιακό σπίτι) και συμπράττουν καθηγητές και μαθητές από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στο Επαγγελματικό Λύκειο στήθηκαν τέσσερις πίνακες, με την τοποθέτηση εξαρτημάτων και σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος με την ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου.

Σύμφωνα με την τεχνολογία internet of things κάποιος μπορεί να ελέγξει μέσω του κινητού του τηλεφώνου το του, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με το να συνδεθούν και να αλληλεπιδρούν διάφορες συσκευές.

Για παράδειγμα είπε ότι αν βάλουμε έναν αισθητήρα βροχής ή έναν αισθητήρα αέρα, μπορεί να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει μια τέντα αντίστοιχα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ένας αισθητήρας μπορεί να «βλέπει» τα τρόφιμα στο ψυγείο και να παραγγέλνει στο σούπερ μάρκετ, ή να παραγγέλνει το πετρέλαιο, χωρίς παρέμβαση του ανθρώπου, ή να «διαβάζει» πότε πέφτει η θερμοκρασία και να ανάβει το καλοριφέρ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση