Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρόκριση τεσσάρων μαθητικών ομάδων της Μαγνησίας απ’ τον διαγωνισμό Ρομποτικής
Πρόκριση τεσσάρων μαθητικών ομάδων της Μαγνησίας  απ’  τον διαγωνισμό Ρομποτικής

Πρόκριση τεσσάρων μαθητικών ομάδων της Μαγνησίας απ’ τον διαγωνισμό Ρομποτικής

Συνεχίζουν στον τελικό της Θεσσαλονίκης

Το φιλεκπαιδευτικό σωματείο eduACT και το Πανεπιστήμιο ς ως στρατηγικός συνεργάτης και τοπικός διοργανωτής και για τη φετινή χρονιά, έδωσαν την ευκαιρία σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και να γευτούν την ομορφιά του Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO LEAGUE. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, σε μια, κατά γενική ομολογία, άρτια οργανωμένη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου και άνοιξε τη φετινή σειρά προκριματικών για όλη την Ελλάδα, διαγωνίστηκαν 11 ομάδες και 102 παιδιά από Βόλο, , και Καρδίτσα. Ο φετινός διαγωνισμός διαθέτει εξάλλου προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, , Κρήτη & Ξάνθη και από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 1/3 εξασφαλίζει την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 16-17 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν τόσο η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Π.Θ., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Δ.Π. του Π.Θ., Καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης. Την έναρξη των ρομποτικών παιχνιδιών σηματοδότησε και φέτος το συγκρότημα Caracatu που με την ορμή και τον ρυθμό τους ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες καλεσμένους που γέμισαν το αμφιθέατρο “Ι.Κορδάτου”.

Τις εκπληκτικές δημιουργίες κι εμπνεύσεις των ομάδων στους χώρους του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου, πλαισίωσαν τα δωρεάν βιωματικά εργαστήρια που είχαν επιμεληθεί ομάδες ερευνητών, διδασκόντων και φοιτητών του Πανεπιστημίου ς. Πιο συγκεκριμένα, στις παράλληλες δράσεις, συμμετείχαν η ομάδα A2rTEST (κολεκτίβα ερευνητών που ως στόχο έχουν να μελετήσουν νέες εφαρμογές της τεχνολογίας, καινοτόμες πρακτικές για την δημιουργία εφαρμογών, προϊόντων και υπηρεσιών, την σχεδίαση και ανάπτυξη ενσωματωμένων συστημάτων για το χώρο της ιατρικής, τις τηλεπικοινωνίες, της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης), η ομάδα ΕΥΣ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Σχολή Θετικών Επιστημών στη ) που δραστηριοποιείται σε έρευνα και διδακτική στα πεδία Αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, Ευφυών συστημάτων, Ρομποτικής κ.α.

Επιπλέον, το Εργαστήριο Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του τμήματος Προσχολικής εκπαίδευσης του Π.Θ. και συγκεκριμένα η Ερευνητική Μονάδα για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και το Περιβάλλον, διεξήγαγαν επιτόπια πειράματα φυσικών επιστημών με τα παιδιά ενώ και εκπαιδευτικοί της ομάδας TALOS υλοποίησαν δημιουργικά εργαστήρια με χειραπτικά εργαλεία σε σχέση με τη θεματική του διαγωνισμού (Διάστημα).

Στον ίδιο χώρο εκτέθηκε και το ρομπότ που συμμετείχε στην 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής της FIRST στο Μεξικό τον Αύγουστο του '18, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να παίξουν μαζί του και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις δυνατότητές του και το πώς ακριβώς φτιάχτηκε. Την τελετή λήξης τίμησε με την παρουσία της η χορωδία του 27ου Δημοτικού Σχολείου , τα παιδιά της οποίας τραγούδησαν και μας ταξίδεψαν με συνθέσεις και μελωδίες που αφορούσαν το Διάστημα. Τέλος, ανεκτίμητη ήταν η προσφορά των συνολικά 50 εθελοντών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην και του φετινού προκριματικού του FIRST LEGO League Greece στον Βόλο.

Από τον περιφερειακό της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, προκρίθηκαν συνολικά 4 ομάδες οι οποίες και θα συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι τους στην εξερεύνηση ενός ρεαλιστικού προβλήματος σχετικά με το διάστημα και τα μυστήριά του, συνδυάζοντάς το με την εκτέλεση μιας σειράς αποστολών με τη βοήθεια ειδικά κατασκευασμένων ρομπότ, αυτοματισμών και προγραμματισμού.

Οι ομάδες που συνεχίζουν στον τελικό της Θεσσαλονίκης είναι με τυχαία σειρά (καθώς δεν υπάρχει κατάταξη) οι Διαγαλαξιακοί Αργοναύτες (5ο Δημοτικό Σχολείο ), οι galaxT (TALOS), οι Spongebots (8ο Γυμνάσιο Βόλου) και το Άξιον Εστί (Ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο Βόλου).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση