Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Προγράμματα σχολικών δράσεων στα σχολεία της Μαγνησίας
Προγράμματα σχολικών δράσεων στα σχολεία της Μαγνησίας

Προγράμματα σχολικών δράσεων στα σχολεία της Μαγνησίας

Πεντακόσια πενήντα και πλέον  προγράμματα  θα υλοποιηθούν φέτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν  το πρωί σε  συνέντευξη Τύπου  των υπευθύνων πολιτισμού της Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης ς.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κική Δανιηλίδου εξλήγησε πως με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προγραμμάτων, σημειώθηκε αύξηση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα 270 και πρόσθεσε: “τα προγράμματα υλοποιούνται δύο ώρες ανά εβδομάδα εκτός διδακτικού ωραρίου και οι μαθητές έχουν ευκαιρία να εντρυφήσουν σε προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Φέτος ο άξονας των προγραμμάτων είναι αειφόρο σχολείο και προσφυγικό, αλλά τα προγράμματα έχουν πολλές παραλλαγές όπως θεατρικά, και πρόσφυγες, διατροφή κ.ά.

Η ίδια αναφέρθηκε στις γονέων σχολείων που θα υποδεχτούν τα λέγοντας  ότι είναι πολύ λιγότερες οι από την αποδοχή και πως τα παιδιά είναι λιγότερο υποψιασμένα και αποδέχονται τους πρόσφυγες με μεγαλύτερη ευκολία, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις θα ξεπεραστούν.

Αναφορικά με τα σεμινάρια τονίστηκε ότι θα γίνουν δύο την ερχόμενη Κυριακή και στις 11 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου για εκπαιδευτικούς, ενώ προγραμματίζονται επτά συνολικά.

Ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Αντωνίου, είπε ότι κάθε χρόνο εφαρμόζονται προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για την αγωγή ς, πολιτισμό και άλλες ενότητες, που υλοποιούνται στη σχολική ζώνη.  Ο ρόλος των υπεύθυνων δραστηριοτήτων, είπε είναι να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να πάνε ένα βήμα παραπέρα στην εκπαίδευση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνεργασία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  εξαιρετική και αύξουσα, ενώ πρόσθεσε ότι στα Σχολεία, αν και δηλώνουν ακόμη συμμετοχή σχολεία, αναμένεται να υλοποιηθούν 250 με 300 προγράμματα.

Ο υπεύθυνος του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού, στην Άνω Γατζέα Κωνσταντίνος Μαράτος χαρακτήρισε σημαντικό τον σκοπό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  και αναφέρθηκε στην ς της Μαρίας Στέφωσης, με αφορμή τα 150 από τη γέννηση του Κ. Καφάβη, που θα μπει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, ο φιλόλογος και  συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, αναφέρθηκε στο σεμινάριο για το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής που θα γίνει στο Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου την Κυριακή και είπε ότι το πρόγραμμα επαναπροσδιορίζει τις εκπαιδευτικών – μαθητών, ενώ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση