Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία: 250 εκατ. ευρώ για φρούτα, λαχανικά και γάλα για το σχολικό έτος 2020/2021  
Πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία: 250 εκατ. ευρώ για φρούτα, λαχανικά και γάλα για το σχολικό έτος 2020/2021   

Πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία: 250 εκατ. ευρώ για φρούτα, λαχανικά και γάλα για το σχολικό έτος 2020/2021  

Η  Επιτροπή δημοσίευσε τον προϋπολογισμό του προγράμματος της ΕΕ για τα σχολεία, για το σχολικό έτος 2020/: Διατίθενται 145 εκατ. ευρώ για τη διανομή φρούτων και και 105 εκατ. ευρώ για τη διανομή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές.

 Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2018/2019), χάρη στο εν λόγω της ΕΕ, πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά σε όλη την ΕΕ έλα γάλα, φρούτα και λαχανικά στο σχολείο και διοργανώθηκαν σχετικά με τη και την ισορροπημένη διατροφή.

 Ο επίτροπος Γεωργίας  Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι δήλωσε σχετικά: Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία τα παιδιά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να μάθουν και να καταλάβουν από πού προέρχονται τα τρόφιμα. Είμαστε περήφανοι για τα θρεπτικά, ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα που παράγουν οι αγρότες μας. Χάρη στο της ΕΕ για τα σχολεία, τα παιδιά μαθαίνουν για τη διατροφή και τη και παράλληλα υιοθετούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Έχουμε λάβει μέτρα ώστε στο φετινό πρόγραμμα να ληφθεί υπόψη ότι πολλά σχολεία σε όλη την αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά, να ετοιμαστούμε για το και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι, αφού γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα, η ζωή θα συνεχιστεί».

 Φέτος, η εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος για τα σχολεία (σχολικό έτος 2019/2020) έχει επηρεαστεί από το κλείσιμο σχολείων σε όλη την ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διευκρινίσει ότι η συνεχιζόμενη κρίση μπορεί να αναγνωριστεί ως λόγος ανωτέρας βίας.

 Αυτό επιτρέπει στα κράτη μέλη που αναγνωρίζουν την κατάσταση ως περίπτωση ανωτέρας βίας να αποζημιώσουν τους προμηθευτές αλλοιώσιμων αγαθών (οπωροκηπευτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων) που προορίζονταν για διανομή στα συμμετέχοντα στο πρόγραμμα σχολεία.

 Τα προϊόντα μπορούν επίσης να δωρίζονται σε νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις, τράπεζες τροφίμων και παρόμοιες οργανώσεις, ώστε να φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση