Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρόγραμμα Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών
Πρόγραμμα Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών

Πρόγραμμα Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών

Ομάδα Στόχος: Μαθητές Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο  Ζιγγιρίδη , στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εφαρμογής πρωτοποριακών στοχευμένων παρεμβάσεων που εφαρμόζει το Κέντρο, σε συνεργασία με το Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο διήμερο (31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2019) εκπαίδευσης δασκάλων για το σχολικό έτος 2019-2020, στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες», κατά το οποίο εκπαιδεύτηκαν 20 .

Το υλικό «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες» έχει ως στόχο την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς αλλά και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Μέσα από την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, σε πλαίσιο ασφαλές και ελεγχόμενο οι μαθητές μαθαίνουν δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν και να ξεπερνούν καταστάσεις, που ενδεχομένως τους δυσκολεύουν και τους δυσαρεστούν και να αναπτύσσουν αντιστάσεις σε των συνομηλίκων και του γενικότερου περιβάλλοντός τους, οι οποίες είναι για αυτούς επιζήμιες.

Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της Πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα.

Συντονίστριες του προγράμματος είναι οι  Πετροπούλου Γεωργία, κοινωνιολόγος και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση