Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρόγραμμα Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών
Πρόγραμμα Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών

Πρόγραμμα Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών

Ομάδα Στόχος: Μαθητές Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο  Ζιγγιρίδη , στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εφαρμογής πρωτοποριακών στοχευμένων παρεμβάσεων που εφαρμόζει το Κέντρο, σε συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο διήμερο (31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2019) σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων για το σχολικό έτος 2019-2020, στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες», κατά το οποίο εκπαιδεύτηκαν 20 εκπαιδευτικοί.

Το υλικό «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες» έχει ως στόχο την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς αλλά και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Μέσα από την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, σε πλαίσιο ασφαλές και ελεγχόμενο οι μαθητές μαθαίνουν δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν και να ξεπερνούν καταστάσεις, που ενδεχομένως τους δυσκολεύουν και τους δυσαρεστούν και να αναπτύσσουν αντιστάσεις σε πιέσεις των συνομηλίκων και του γενικότερου περιβάλλοντός τους, οι οποίες είναι για αυτούς επιζήμιες.

Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της Πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα.

Συντονίστριες του προγράμματος είναι οι  Πετροπούλου Γεωργία, κοινωνιολόγος και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση το μεσημέρι στην Σκιάθο - https://t.co/LZBKkt17HL -

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

"Αλιεύοντας" την είδηση