Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση της βόρειας πτέρυγας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου
Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση της βόρειας πτέρυγας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση της βόρειας πτέρυγας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση αιθουσών διδασκαλίας βόρειας πτέρυγας 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου» έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 257.500 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με Δικαιούχο το Δήμο Βόλου. Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας σχεδίασε με την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση 54 συνολικά δημοσίων κτιρίων στην Θεσσαλία, συνολικού προϋπολογισμού 45,4 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση».

«Επενδύουμε στις υποδομές του δημοσίου τομέα και αναβαθμίζουμε σχολεία κάθε βαθμίδας, Νοσοκομεία, Δημαρχεία, κτίρια Επιμελητηρίων και Δικαστικά Μέγαρα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο προχωράμε την ενεργειακή αναβάθμιση της βόρειας πτέρυγας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας με δύο βασικές παραμέτρους. Αφενός την μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση πόρων για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης, θέρμανσης, ψύξης και γενικότερα λειτουργίας των κτιρίων. Αφετέρου εξίσου σημαντική είναι η περιβαλλοντική διάσταση των παρεμβάσεων μας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι παρεμβάσεις και τα οφέλη

Το έργο αφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση της βόρειας πτέρυγας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Εργασίες θερμομόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.

-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δώματος με υλικά φραγής υγρασίας, πλάκες θερμομόνωσης και αντηλιακή προστασία της υγρομόνωσης.

-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δαπέδου.

-Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά με σύστημα θερμοδιακοπής και ενεργειακούς υαλοπίνακες υψηλής θερμομόνωσης.

-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα, τεχνολογίας led

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

  • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

  • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση