Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρακτική άσκηση μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στην Ισπανία
Πρακτική άσκηση μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στην Ισπανία

Πρακτική άσκηση μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στην Ισπανία

Εικοσιτέσσερις (24) μαθητές του 1ου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας δεψαν στη Σεβίλλη της Ισπανίας για άσκηση σε επιχειρήσεις-οργανισμούς διάρκειας δύο εβδομάδων, από 14/01/2023 έως 29/01/2023.

Η αυτή ήταν η πρώτη ροή του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ /ΚΑ1 του σχολείου με τίτλο: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ:ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» και κωδικό 2022-1-EL01-KA121-VET-000062506.
Συμμετείχαν μαθητές από όλους τους τομείς και τις ειδικότητες του σχολείου:Μπάρδα Μ., Μπέλου Ε., Τζίκα Κ. (Αισθητικής ς), Αλειφέρη Σ., Κοσύφη Χ., Μαμουρέλη Δ.-Κ. (Κομμωτικής ς), Κουτσονίκου Ρ.-Μ., Τζανιδάκης Π. (Βοηθός Φαρμακείου), Βασταρδή Μ., Πλατογιάννη Β., Χορομνέα Ε.-Μ. (Βοηθός Φυσικοθεραπευτή), Κιόσι Κ. (Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής), Ρηνά Ε., Ρηνά Μ., Σπανού Χ. (Γραφικών Τεχνών), Ζαμουρίδης Α.-Ι., Μακρής Α. (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού), Ζαρώνης Ι. (Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), Νικολόπουλος Α. (Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών), Γουβάλας Ε., Κατσούρα Ε. (Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών), Θεοδώρου Μ.-Ε., Κορομηλάς Α.-Ι. και Συρταδιώτης Σ. (Τεχνικός Οχημάτων).

Mε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξασφάλισε τα έξοδα ς, διαμονής και διατροφής των μαθητών στην Ισπανία, εργάστηκαν και επιμορφώθηκαν σε επιχειρήσεις της ειδικότητάς τους αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των Ισπανών στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη. Κατά την παραμονή τους στη Σεβίλλη, οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα ισπανικών, δραστηριότητα που τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με την μελωδική Ισπανική γλώσσα και τους άρεσε ιδιαίτερα. Πραγματοποίησαν επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και σε σημαντικά μνημεία της Σεβίλλης. Επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό ναό της πόλης και το περίφημο καμπαναριό του, από όπου απόλαυσαν τη μαγευτική θέα της πόλης, το Μουσεία Καλών Τεχνών, την περίφημη κεντρική πλατεία Plaza de España,με τους χορευτές του φλαμένγκο να τους εντυπωσιάζουν, έκαναν βόλτες στα σοκάκια της πόλης και την αγορά, επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό ενυδρείο, δοκίμασαν τις τοπικές γεύσεις σε παραδοσιακά εστιατόριά της πόλης. Επίσης, συμμετείχαν και σε ημερήσια εκδρομή στην μαγευτική Γρανάδα, όπου ξεναγήθηκαν στο κάστρο και στο παλάτι της πόλης. Για τους περισσότερους μαθητές ήταν η πρώτη εργασιακή εμπειρία η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά, αλλά και το πρώτο τους δι σε Ευρωπαϊκή χώρα, κάτι που έκανε αυτή τους την συμμετοχή μοναδική.
Η επαφή με την Ισπανική κουλτούρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος, μαθητές και συνοδούς. Οι αξιολογήσεις επίσης των μαθητών από τους εργοδότες τους ήταν εξαιρετικές, γι' αυτό άλλωστε διατηρείται η μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα στη Σεβίλλη και επιμελείται της τοποθέτησης των μαθητών σε θέσεις εργασίας, με τις καλύτερες εντυπώσεις και από τις δύο πλευρές.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου Δημήτριος Κόκκινος και οι εκπαιδευτικοί: Γεώργιος Ραχούτης, Ευαγγελία Αρσένη, Ιωάννης Γεωργαντζής, Αγγελική Καμπούρη, Ζωή Αγγελουσοπούλου, Συνοδή Μιχάλη και Αικατερίνη Μπενέτου.

Το σχολείο, πιστό στην πεποίθησή του ότι ο ρόλος του δεν είναι μόνο η προσφορά γνώσεων αλλά και ευκαιριών στους μαθητές του, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό και διαπολιτισμικό επίπεδο, συνεχίζει την προσπάθεια για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Δίνεται η ευκαιρία σε καθηγητές και μαθητές να προάγουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διαδικασία εργασίας σε επιλεγμέ επαγγελματικούς χώρους μιας άλλης χώρας και την αλληλεπίδραση που προσφέρει αυτή με επαγγελματίες – συνεργάτες του προγράμματος. Ας σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή έχει και επίσημη αναγνώριση αφού το σχολείο έλαβε το 2021, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Εθνική Μονάδα Erasmus+), τη Διαπίστευση Erasmus στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς ήταν και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Κινητικότητας (Πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης Προγραμμάτων). Εξασφαλίζεται έτσι η δυναμική παρουσία του σχολείου στο Erasmus+ και τα επόμενα χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση