Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΣΠΟΡ / Ποσοστό 30% μαθητών δημοτικού δεν γνωρίζουν να κολυμπούν
Ποσοστό 30% μαθητών δημοτικού δεν γνωρίζουν να κολυμπούν

Ποσοστό 30% μαθητών δημοτικού δεν γνωρίζουν να κολυμπούν

Ένα ποσοστό της τάξης του  30% Βολιωτών μαθητών  του Δημοτικού δεν γνώριζει να κολυμπά. Αυτό προέκυψε  κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας “Βασίλης Πολύμερος” για το πρόγραμμα διδασκαλίας  κολύμβησης για το σχολικό έτος 2016-2017, στο οποίο  συμμετείχαν  600 παιδιά της Γ’ Δημοτικού από σχολικές μονάδες κυρίως του Βόλου.
Όπως τονίστηκε παρά τις αδυναμίες εφαρμογής του προγράμματος καθώς ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του, αγκαλιάστηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ  σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου στόχος είναι το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και για παιδιά άλλων τάξεων καθώς στόχος αποτελεί τα παιδιά να γνωρίζουν να κολυμπούν και να υπάρχουν πνιγμοί.
Η εκπρόσωπος της Α’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Κωνσταντίνα Ρούσσα επισήμανε ότι συμμετείχαν 600 παιδιά περίπου στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε τρία τρίμηνα   .”Βρισκόμαστε στο τρίτο τρίμηνο για φέτος και κάποια σχολεία που ήθελαν να έλθουν δεν μπορούσαν γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη μετακίνηση. Πιστεύουμε ότι στις επόμενες χρονιές θα λυθούν και αυτά τα προβλήματα μετακίνησης και θα μπορέσουν και αυτά να συμμετέχουν”.
Από την πλευρά του ο ένας από τους τρεις γυμναστές του προγράμματος, ο Χρήστος Πάντος, επισήμανε ότι τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει και στους γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. “Το πρώτο μέλημά μας είναι να μάθουν να κολυμπούν και να μην υπάρχουν πνιγμοί.Τα παιδιά αυτά αποτελούν ένα φυτώριο για τους συλλόγους κολύμβησης”.
Επιπλέον ανέφερε ότι ένα 30% των παιδιών που συμμετείχαν δεν γνώριζε αρχικά κολύμβηση και τώρα τουλάχιστον γνωρίζουν να επιπλέουν και είναι στο χέρι τους να μάθουν να κολυμπούν σωστά. Ανέφερε ότι σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε ένα ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και επίσης να κάνουν απολογισμό σε τι στάδιο ήταν όταν ξεκίνησαν και που πέτυχαν να φθάσουν.
“Έδειξαν από ερωτηματολόγιο ότι έκαναν βήματα για να μάθουν να κολυμπούν σωστά. Φάνηκε ότι το συγκεκριμένο άθλημα εκράζει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών που δεν τα πηγαίνουν καλά με άλλα μαζικά αθλήματα και έδειξαν με το κολύμπι τις δυνατότητές τους. Το ζητούμενο είναι όλα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό”.
Τέλος η  διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Έμυ Ριζοπούλου,  επισήμανε ότι το σχολείο της συμμετέχει με ένα μικρό αριθμό μαθητών και πρόσθεσε ότι  επειδή όλα πήγαν πολύ καλά και ενθουσιάστηκαν, εκτιμάται ότι του χρόνου θα τους εμπιστευτούν τα παιδιά τους περισσότεροι γονείς.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 16 δρομείς ο ΣΔΥ Βόλου στον Rupicarpa & Faethon Olympus Trail - https://t.co/XZA1AspUx1 -

  • Παρέμβαση βουλευτών Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την υποστήριξη των προτάσεων των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας… - https://t.co/z2AFN8zL97 -

  • Συνδιοργάνωση διαδικτυακού διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη» - https://t.co/mC7hgeGq2v -

"Αλιεύοντας" την είδηση