Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πολιτική προστασία σχολείων
Πολιτική προστασία σχολείων

Πολιτική προστασία σχολείων

 

 

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στo πλαίσιo του έτους ασφάλειας για τον μαθητή, όπως έχει χαρακτηρίσει το τρέχον σχολικό έτος, ξεκίνησε διαδικασίες βελτιστοποίησης της πολιτικής προστασίας για τους μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας.

Οι διαδικασίες αυτές συμπληρώνουν τις προηγούμενες δράσεις, οι οποίες αφορούν στην πυρασφάλεια των σχολείων, στην ασφάλεια των δομών, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών από κάθε σχολείο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολινδρύνη και τον συνεργάτη της, προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων,  Μιχαήλ Χουβαρδά. Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΔΔΕ, ήταν παρόντες ο διευθυντής,  Σωκράτης Σαβελίδης και τα στελέχη της εκπαίδευσης,  Ρηγώ Φασουράκη, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και  Δημήτριος Σαμαράς, υπεύθυνος του προγράμματος.

Συζητήθηκαν κατευθύνσεις στις οποίες μπορεί να κινηθεί το πρόγραμμα και οι, πρωταρχικής σημασίας, εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, όπως Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, αλλά και εθελοντικές οργανώσεις.

Στη συνέχεια, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την πρωτεύουσα συμμετοχή της σε αυτό.

Επόμενο βήμα στην υλοποίηση του προγράμματος είναι η συνάντηση των στελεχών της ΔΔΕ Μαγνησίας με τους κατεξοχήν αρμόδιους κρατικούς φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι Αστυνομικές αρχές, Νοσοκομειακές αρχές και άλλους φορείς υγείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δέκα νέα θετικά κρούσματα κορωναϊού σε Βόλο και Λάρισα - https://t.co/6HOLysjbTS -

  • Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός στην Ευξεινούπολη - https://t.co/oWR27GwGCX -

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση