Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πολιτ(ει)ότητα και Μαθηματική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο
Πολιτ(ει)ότητα και Μαθηματική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο

Πολιτ(ει)ότητα και Μαθηματική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sheffield (UK), το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (RO), το εκπαιδευτικό μουσείο MATHEMATICUM (DE), το Ινστιτούτο Agha Khan Foundation (PO) και το Κέντρο Φιλοσοφίας για Παιδιά (UK) ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο ‘Πολιτειότητα και Μαθηματικά (‘Citizenship and Mathematics’) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Το έργο εστίασε στη συζήτηση για τον ρόλο των μαθηματικών στην κοινωνία, στην επαναπροσέγγιση της σχέσης πολιτειότητας και μαθηματικής γνώσης και στη δημιουργία παιδαγωγικού υλικού και δράσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβληματισμού για τα εκπαιδευτικά κοινά, τη διακυβέρνηση και την παγκοσμιοποίηση.

Το έργο επικεντρώνεται σε τ(ρ)όπους με τους οποίους τα παιδιά σήμερα συνδέονται με τα μαθηματικά ως πράξη  δημιουργικής συμμετοχής στα κοινά και διερευνά κατά πόσον ποικίλες δεξιότητες που αφορούν την κριτική σκέψη τον πειραματικό ψηλαφισμό, τη διερεύνηση ιδεών, την επίλυση προβλημάτων, την επιχειρηματολογία, την αμφισβήτηση, την επινόηση κανόνων και τη φαντασία μπορούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, η προσπάθεια αυτή εστίασε στην επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών και παιδιών λαμβάνοντας υπόψη εναλλακτικούς τρόπους παιδαγωγικής στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σχολείο και η μαθηματική εκπαίδευση σήμερα.


Ειδικότερα, εκπαιδευτικοί και παιδιά έγιναν συνοδοιπόροι στη διαμόρφωση και στον μετασχηματισμό στην πράξη παιδαγωγικού υλικού, δημιουργώντας άμεσες ή/και έμμεσες συνδέσεις με το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι δράσεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2019.

Η προσπάθεια και τα αποτελέσματά τους θα συζητηθούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο παρουσιάσεων, εργαστηρίων και δράσεων με προσκεκλημένες ομιλητές και ομιλήτριες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεά προστατευτικών ασπίδων προσώπου από το Π.Θ. και την εταιρεία TED 3D στους αστυνομικούς της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας… - https://t.co/2INsoGAZ33 -

  • Αναβολή κατάθεσης νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» στη Βουλή - https://t.co/j22KVIpGo9 -

  • Ένταξη παραγωγών – μικροπωλητών λαϊκών αγορών στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης - https://t.co/m94Prc4VJL -

"Αλιεύοντας" την είδηση