Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πολιτ(ει)ότητα και Μαθηματική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο
Πολιτ(ει)ότητα και Μαθηματική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο

Πολιτ(ει)ότητα και Μαθηματική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε με το Πανεπιστήμιο του Sheffield (UK), το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (RO), το εκπαιδευτικό μουσείο MATHEMATICUM (DE), το Ινστιτούτο Agha Khan Foundation (PO) και το Κέντρο Φιλοσοφίας για Παιδιά (UK) ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο ‘Πολιτειότητα και Μαθηματικά (‘Citizenship and Mathematics’) σε με της περιοχής.

Το έργο εστίασε στη συζήτηση για τον ρόλο των μαθηματικών στην κοινωνία, στην επαναπροσέγγιση της σχέσης πολιτειότητας και μαθηματικής γνώσης και στη δημιουργία παιδαγωγικού υλικού και δράσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβληματισμού για τα εκπαιδευτικά κοινά, τη διακυβέρνηση και την παγκοσμιοποίηση.

Το έργο επικεντρώνεται σε τ(ρ)όπους με τους οποίους τα παιδιά σήμερα συνδέονται με τα μαθηματικά ως πράξη  δημιουργικής συμμετοχής στα κοινά και διερευνά κατά πόσον ποικίλες δεξιότητες που αφορούν την κριτική σκέψη τον πειραματικό ψηλαφισμό, τη διερεύνηση ιδεών, την επίλυση προβλημάτων, την επιχειρηματολογία, την αμφισβήτηση, την επινόηση κανόνων και τη φαντασία μπορούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, η προσπάθεια αυτή εστίασε στην επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών και παιδιών λαμβάνοντας υπόψη εναλλακτικούς τρόπους παιδαγωγικής στις που αντιμετωπίζει το σχολείο και η μαθηματική σήμερα.


Ειδικότερα, εκπαιδευτικοί και παιδιά έγιναν συνοδοιπόροι στη διαμόρφωση και στον μετασχηματισμό στην πράξη παιδαγωγικού υλικού, δημιουργώντας άμεσες ή/και έμμεσες συνδέσεις με το επίσημο αναλυτικό . Οι δράσεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2019.

Η προσπάθεια και τα αποτελέσματά τους θα συζητηθούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο παρουσιάσεων, εργαστηρίων και δράσεων με προσκεκλημένες ομιλητές και ομιλήτριες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση