Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πλούσιες οι δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου
Πλούσιες οι δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου

Πλούσιες οι δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου

Σειρά δράσεων και παρεμβάσεων πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως και συνεχίζει και αυτή την περίοδο, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, για διάφορα θέματα ή εκκρεμότητες που καταγράφονται και μέσω των πρωτοβάθμιων οργάνων, δηλαδή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

Νέο έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας

Έγγραφο στο Υπ. Παιδείας, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί ή δεν έχουν ακόμη καλυφθεί, καθώς και σε θέσεις όπως της παράλληλης στήριξης κ.α. απέστειλε το Δ.Σ. της Ένωσης, ενώ άμεσα και μετά την απαραίτητη καταγραφή, θα προχωρήσει σε νέα παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όσοι σύλλογοι ενδιαφέρονται για την ΚΑΡΠΑ

Στην περίπτωση που υπάρχουν σύλλογοι γονέων ή γενικότερα σχολικές κοινότητες που επιθυμούν να τους παρασχεθεί η ενημέρωση για την ΚΑΡΠΑ, μπορεί να υπάρξει η σχετική επικοινωνία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα για προγραμματισμένες επισκέψεις, τους επόμενους μήνες, πέρα απ΄τις ήδη προγραμματισμένες.

Πληροφορίες στην Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και lianapashoudi@yahoo.gr

Συνάντηση για το “4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”

Η πρώτη συνάντηση μετά την προεργασία που προηγήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ενόψει του προγραμματισμού του “4ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου” που θα πραγματοποιηθεί 3, 4, 5, 6 Απριλίου 2019 στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν αποτελώντας τον πυρήνα της οργανωτικής επιτροπής, η   Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής και εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής.

Τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες, ενώ θα εκδοθεί  η πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής συγγραφέων, μέσω των εκδοτικών οίκων.

Τα σχολεία ή οι σύλλογοι γονέων που επιθυμούν πιο ενεργή εμπλοκή στην υλοποίηση του «Φεστιβάλ», μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Δ.Σ. για επιπλέον πληροφορίες. (Ηλίας Κουτσερής τηλ. 6944-168991 Koutseris@hotmail.com)

Πρόσκληση ενδιαφέροντοςγια το “Χωριό του Άη Βασίλη”

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων, η Ένωση δέχθηκε πρόσκληση συμμετοχής, στις δράσεις -εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο “Χωριό του Άη Βασίλη” που θα λειτουργήσει και φέτος στο πάρκο, όπισθεν του δημαρχείου.

Όπως ενημερώθηκε, εάν υπάρχουν σύλλογοι γονέων, που έχουν μια πρόταση συμμετοχής, θεατρική ομάδα, ομάδα δράσεων, χορευτικό ή μουσικό σύνολο κ.ά. και θέλουν να παρουσιάσουν την προσπάθειά τους, (σε μέρα και ώρα που θα οριστεί), καλούνται να το γνωστοποιήσουν, ώστε να υπάρξει άμεση επικοινωνία με την υπεύθυνη λειτουργίας του “Χωριού” Ματίνα Μανδαλάκη.

Εξασφάλιση εισόδου

Εάν υπάρχουν παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα  και έχουν επιθυμία να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση στο Ergoshow ground την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, να επικοινωνήσουν με την Ένωση Γονέων για την εξασφάλιση δωρεάν εισόδου- με σειρά προτεραιότητας (υπεύθυνη, η έφορος του Δ.Σ. Πέπη Οικονόμου τηλ. 6976-653343).

Απαντήσεις σε ερωτήματα εκπροσώπων συλλόγων

Απαντήσεις σε ερωτήματα εκπροσώπων συλλόγων, αναφορικά με τη λειτουργία των Δ.Σ. αλλά και την ισχύ των καταστατικών, έδωσαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και προσωπική παρουσία στα σχολεία, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Για οποιοδήποτε θέμα, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να τηλεφωνούν τόσο με τα μέλη του Δ.Σ. όσο (στη συνέχεια και εφόσον κάποιο θέμα χρήζει επιπλέον διερεύνησης) και με τον νομικό σύμβουλο- γονέα, δικηγόρο  Σταμάτη Παπαγγελή.

Το …εορταστικό λογότυπο

Το νέο … εορταστικό λογότυπο, εμφάνισε το ΔΣ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, με αφορμή τα 20 πλέον χρόνια που συμπληρώνονται απ΄ την ίδρυσή της το 1998, τη χρονιά 2018-2019 (σύμφωνα και με την επίσημη σφραγίδα).

Με αφορμή την εορταστική χρονιά 2018-2019, οι σκέψεις  είναι πολλές και όμορφες, που πέρα από τις όποιες διεκδικήσεις, περιλαμβάνουν και σημαντικές πρωτοβουλίες…

Με την Επιτροπή Ειρήνης

Τη δική της συμμετοχή, στην σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, είχε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε.

Σ. εκπροσώπησε ο αρόεδρος Θέμης Κορομηλής.

Κάλεσμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία

Ο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία σε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στο 1ο ΓΕΛ Βόλου.

Ώρες αιμοδοσίας : 09.30-13.30.

.Σ. της Ένωσης, ενώνει τη φωνή του και καλεί όσους γονείς επιθυμούν, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να δώσουν δέκα λεπτά απ΄το χρόνο τους, προσφέροντας μία αίμα, βοηθώντας τον συνάνθρωπο.

Συνέχιση της θεατρικής ομάδας της Ένωσης

Στη συνέχιση λειτουργίας και φέτος, της θεατρικής ομάδας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, με τη συνδρομή και καθοριστική συμμετοχή γονέων- εθελοντών με γνώση και μεράκι, προσανατολίζεται το Δ.Σ., μετά την περυσινή πετυχημένη διαδρομή και δράση της.

Σύντομα θα εκδοθεί για την επαναδραστηριοποίησή της, καθώς και οδηγίες για τυχόν νέα ενδιαφερόμενα παιδιά- γονείς.

Όσοι ωστόσο επιθυμούν από τώρα να δηλώσουν τυχόν συμμετοχή, μπορούν να το πράξουν (υπεύθυνη η γραμματέας Έφη Διανέλλου 6909141527).

Νεοεκλεγέντα συμβούλια

Η Ένωση συγχαίρει τα νεοεκλεγέντα συμβούλια συλλόγων γονέων και τα καλεί να  συμμετέχουν στις διαδικασίες και τις δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων , προκειμένου να ενδυναμωθεί η φωνή διεκδίκησης στα θέματα της Παιδείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση