Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πλούσια η δράση του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου
Πλούσια η δράση του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου

Πλούσια η δράση του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου

Ημερολόγιο-Απολογισμός επιλεγμένων σχολικών δράσεων Σεπτέμβριος  2018-Μάιος 2019

Πλούσια ήταν η δράση του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, με βάση το ημερολόγιο-απολογισμό  επιλεγμένων σχολικών δράσεων, που διεξήχθηκαν κατά την σχολική χρονιά  Σεπτέμβριος  2018-Μάιος 2019.

 

Συγκεκριμένα έγιναν οι παρακάτω δράσεις:

ΔΕ 17.9.2018: Συνάντηση του σχολείου με την εθνική ομάδα του  παραολυμπιακού αθλήματος τυφλών goalball, στο κλειστό Γυμναστήριο
Δήμου Σκοπέλου, από τον προπονητή της ομάδας,  Ανάστο  Αντώνιο  και επίδειξη του αθλήματος με τη συμμετοχή και μαθητών του
σχολείου. Γκολ στον ρατσισμό!

ΠΑ 21.9.2018: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο και στον περιβάλλοντα  αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ασκληπιού και σύντομη ενημέρωση από  καθηγητές του σχολείου.

Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Βακράτσειο  Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου και ενημέρωση για τα εκθέματα και την  ιστορία του αρχοντικού από την Μεσολογγίτη Αικατερίνη.

Δράσεις πρόληψης της σχολικής βίας: ΠΑ 23.11.2018: προβολή της  βραβευμένης κοινωνικής ς “Ο Ψύλλος”, για την ενίσχυση των  επαγγελματικών στόχων των νέων.

ΤΡ 4.12.2018: σχολική εκδήλωση για το  στο σχολείο, με ομιλήτρια-συντονίστρια συζήτησης την ψυχολόγο  Κουτούμπα Άννα-Μαρία.

ΤΕ 5.12.2018: άναμμα κεριών στη γιορτή του Αγ. Σάββα, στο εκκλησάκι  δίπλα στο σχολικό συγκρότημα. Η επίτροπος του ναϊσκου ευγενώς  προσφέρει στα παιδιά αντίδωρο και γλυκά.

ΤΕ 23.1.2019: Μέσα από μια διαδρομή απαράμιλλου φυσικού κάλλους, σε  χωματόδρομο με ελαιώνες και καταπράσινους αειθαλείς θάμνους,  επισκέφθηκαν το μικρό μοναστήρι της Παναγίας της Λιβαδιώτισσας στην  Αμπελική Σκοπέλου. Το καλοσώρισμα επιμελήθηκε ο π. Ευάγγελος  Κεχριώτης, ενώ για την ιστορία του μοναστηριού  ενημέρωσε ευγενώς ο  φωτογράφος  Βιργίλιος Τσιούλλι.

Απόκριες 2019: συμμετοχή των μαθητών των σχολείων στα όμορφα έθιμα της  Τσικνοπέμπτης, της Τράντας (1η Κυριακή) και στις Καλές (2η Κυριακή).

ΤΡ 5.3.2019: φιλικός αγώνας μπάσκετ μαθητών ΓΕΛ (Χς) Σκοπέλου – Λ.Τ. Γλώσσας Σκοπέλου.

ΠΕ 21.3.2019: Βιωματική παρέμβαση στην Α΄ και Β΄ Λυκείου για τον  ηλεκτρονικό εθισμό, από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου,  Λιθαδιώτη Αικατερίνη.

Τρεις σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές: 11-15.12.2018 Κέρκυρα, Γ΄ Λυκείου,  με επίσκεψη σε αξιοθέατα: Φρούρια (Αρχαίο και Ενετικό), Ιόνιος  Ακαδημία, Αψίδα, Μουσεία (Σολωμού, Ασιατικής Τέχνης), Δημοτική  Πινακοθήκη, Σπιανάδα-Λιστόν, κάζα Παρλάντε, καθεδρικός ναός Αγ. Σπυρίδωνος, τάφοι των Καποδίστρια, παλιά πόλη, μνημείο θυμάτων στην Εβραϊκή Συναγωγή και μνημείο του Ολοκαυτώματος, Καθολικός ναός, κτίριο Δημαρχείου, πανεπιστημιακά τμήματα, πλατείες, Αχίλλειο, Μον Ρεπό, Κανόνι, Ποντικονήσι.

Στάση στα ομιχλώδη Γιάννενα και στα γιορτινά
Τρίκαλα.

28-31.3.2019 Ναύπλιο, Β΄ τάξη ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σκοπέλου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Παραλίες για
πεζοπορία” των δύο σχολείων, με επίσκεψη σε συναρπαστικούς προορισμούς: Ακροναυπλία, Παλαμήδι, Αριτιά, Ψαρομαχαλάς, Ναυτικός
Όμιλος, παραλία, παλιά πόλη, πλατείες, Αγίου Σπυρίδωνος (έξω από τον οποίο δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας), ΚΠΕ Νέας Κίου, Μουσεία (Λαογραφικό Νέας Κίου, Βυζαντινό Άργους, Αρχαιολογικό Ναυπλίου), Χυμοποιείο Εσπερίδες, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University, Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου, αρχαιολογικός χώρος Ασίνης, Επίδαυρος, Μυκήνες. Στάση στην πανέμορφη γέφυρα της ς.

4-7.4.2019 Θεσσαλονίκη, Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Τουριστική αξιοποίηση παραλιών” του ΓΕΛ Σκοπέλου, με επίσκεψη σε σημεία μορφωτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος: Μουσεία (Δίον, Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Λαογραφικό Θεσσαλονίκης, Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Παλαί ντε Σπορ, Κέντρο Επιστημών και Τεχνολογίας Noesis, παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Υπηρέτης δύο αφεντάδων” από το ΚΘΒΕ, Ναός Αγ. Δημητρίου, Μπιτ Παζάρ, Ρωμαϊκή Αγορά, Πλατεία Αριστοτέλους, Παλιά Αγορά Μοδιάνο, Παλιά Αγορά Βλάλη (Καπάνι), Σκεπαστή Αγορά (Μπεζεστένι), βυζαντινές
εκκλησίες, παλιά χαμάμ, Λαδάδικα, Λευκός Πύργος και πάρκο, Μακεδονία Παλάς, Νέα Παραλία, ιατρική ενημέρωση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Δάσος Σέιχ Σου (Χορτιάτης), Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ, Κάστρα), Χαμζά Μπέη Τζαμί, ανάκτορα και αψίδα Γαλερίου (Καμάρα), Ροτόντα, Συντριβάνι, Πανεπιστήμια (Α, ΠΑΜΑΚ, IHU).

Στάση στον ηλιόλουστο Βόλο.

23.5.2019: παρουσίαση φωτογραφιών από τα προγράμματα και προτάσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, με την
διοργάνωση του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας.

ΠΕ 18.4.2019: παρουσίαση του κειμένου μαθητριών της Β΄ Λυκείου με τίτλο “Παρουσίαση της Ρητορικής στον Ερμήν τον Λόγιον, στο τεύχος της 10ης Ιουλίου 1811”, στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας με θέμα “Ο Άνθιμος Γαζής στο σχολείο” και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων από το νομό.

Δύο μεγάλες πρωτοβουλίες του σχολείου, υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: ΤΕ 10.4.2019, εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα και τη διάσωση Ελληνοεβραίων αδελφών μας στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Το σχολείο συμμετείχε με χαιρετισμό και αποσπάσματα από το θεατρικό έργο “Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις, από μαθήτριες της Α΄ Λυκείου. Άλλοι συμμετέχοντες: Ι.Μ. Χαλκίδος-Ιστιαίας-Β. Σποράδων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Σκοπέλου, Γ/σιο Σκοπέλου, Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, φιλανθρωπικός οργανισμός Agape, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, Ισραηλιτικές Κοινότητες Θεσσαλονίκης και ς.

ΤΕ 8.5.2019, επίσκεψη σχολικής αντιπροσωπείας στο Εβραϊκό Μουσείο και στη Συναγωγή, καθώς και στα μνημεία των Ελλήνων
Δικαίων των Εθνών και του Ολοκαυτώματος, στην , στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΘ πιλοτικό πρόγραμμα για το Ολοκαύτωμα. Άλλοι συμμετέχοντες: 3ο και 8ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς, ΓΕΛ Καναλίων.

ΣΑ 29.6.2019: θα παρουσιαστούν στη Λέσχη της Εβραϊκής Συναγωγής Βόλου οι εμπειρίες των σχολείων από τη συμμετοχή στο project, καθώς και πρώτα έργα των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό, ενώ το project θα ολοκληρωθεί με επικείμενη μεγάλη εκδήλωση τον
Σεπτέμβριο 2019.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση