Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από Γ΄ Γυμνασίου
Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από Γ΄ Γυμνασίου

Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από Γ΄ Γυμνασίου

Τη θεσμοθέτηση ενιαίου προγράμματος ξένων γλωσσών, που θα οδηγεί σε γλωσσομάθειας, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Χθες ο υπουργός Ν. , μιλώντας σε για τις ξένες γλώσσες, ανέφερε ότι «το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών ξένων γλωσσών επιτρέπει τη σύνδεση της εκμάθησής τους στο σχολείο με πιστοποίησης της γλωσσομάθειας, καθώς έχει σχεδιαστεί με βάση την εξάβαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης, περιγράφοντας τις επικοινωνιακές ικανότητες που αναμένεται να έχουν αναπτύξει οι μαθητές σε κάθε γλώσσα ένα προς ένα σε κάθε επίπεδο γλωσσομάθειας».

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε εξάβαθμη κλίμακα, κάθε θα μπορεί να δίνει εξετάσεις γλωσσομάθειας μετά την ολοκλήρωση της Γ΄ Γυμνασίου. Με το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα, η διδασκαλία των Αγγλικών, που είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που διδάσκεται, ξεκινάει στην ΄ Δημοτικού με μία ώρα την εβδομάδα, όπως και στη Β΄ Δημοτικού, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις τάξεις του δημοτικού οι εβδομαδιαίες ώρες αυξάνονται σε τρεις.

Και e-πιστοποιητικό

Παράλληλα, θα θεσμοθετηθεί Ηλεκτρονικό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, για το οποίο οι εξετάσεις θα γίνονται με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ η των στις ξένες γλώσσες θα εναρμονισθεί με το πρόγραμμα σπουδών και τον στόχο της προετοιμασίας τους για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση