Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πιλοτική λειτουργία του γραφείου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Πιλοτική λειτουργία του γραφείου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Πιλοτική λειτουργία του γραφείου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Σε μια προσπάθεια να έρθει ακόμη πιο κοντά σε συλλόγους γονέων, αλλά και μεμονωμένους γονείς, μαθητές και εκπροσώπους φορέων σχετικών με την εκπαίδευση, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, θέτει σε εφαρμογή απόφασή του, αναφορικά με τη προγραμματισμένη πιλοτική λειτουργία του γραφείου της που βρίσκεται στην οδό Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.)

Υπεύθυνη λειτουργίας και προγραμματισμού επαφών, ανέλαβε η ταμίας του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη επικουρούμενη και από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Πέραν λοιπόν των όποιων συναντήσεων και επαφών πραγματοποιούνται στη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών, όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο για συζήτηση, επισημάνσεις και ζητήματα Παιδείας, κάθε Σάββατο 12.30 με 14.00 το μεσημέρι (χρήσιμη θα ήταν προηγουμένως, μια τηλεφωνική στο τηλ. της κας Πασχούδη 6977070414).

 

Επικοινωνία

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δ.Σ. για ολοένα και καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη συλλόγους της, επισημαίνεται ο τρόπος της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (email στο enwsigonewnvolou@gmail.com), επίσκεψη και ανάγνωση των αναρτήσεων στο blog της Ένωσης στη διεύθυνση http://enosigoneonvolou.blogspot.gr , (με όλα τα νέα που αφορούν στις σχολικές κοινότητες), αλλά και το προφίλ της Ένωσης Γονέων στο facebook. Επίσης, μπορούν οι σύλλογοι και οι γονείς, να εισαγάγουν το email τους στην αυτόματη ενημέρωση (Newsletter) μέσω του blog, ενώ μπορεί να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα μέλη του Δ.Σ., τα στοιχεία των οποίων, είναι αναρτημένα στο προαναφερόμενο blog.

Εκλογές σε συλλόγους

Το Δ.Σ. της Ένωσης, υπενθυμίζει παράλληλα, ότι σε πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι περίοδος κατά την οποία διεξάγονται ή πρέπει να διεξαχθούν εκλογές ανάδειξης νέων Δ.Σ. Η Ένωση στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια και τα μέλη του συμβουλίου, μπορούν να συνδράμουν στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Είναι δεδομένο, ότι όσο δυναμώνει το γονεϊκό κίνημα, τόσες περισσότερες θετικές εξελίξεις, μπορούν να επιτευχθούν.

Για οικονομικά

To Δ.Σ. τέλος, υπενθυμίζει στους νυν αλλά και πρώην προέδρους και λοιπούς εκπροσώπους των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων, ότι έχει παραταθεί μέχρι 31.10.2017 η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση «οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών των άρθρων 57 – 61 του ν. 4446/2016, με αναπροσαρμογή των κατά περίπτωση ποσοστών πρόσθετων φόρων», προκειμένου να δοθεί ικανός χρόνος στους φορολογούμενους να υπαχθούν.                                                                     Σε αυτή την κατηγορία, μπορούν να ενταχθούν εάν επιθυμούν και όσοι σύλλογοι (μέσω των εκπροσώπων τους), είχαν Α.Φ.Μ., αλλά δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση, χωρίς πρόστιμο για τα έτη έως και το 2013.

Για τα έτη από 2014 και μετά, δυστυχώς επιβάλλεται πρόστιμο. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εκπρόσωποι των συλλόγων μπορούν να δηλώσουν στο μητρώο της εφορίας όλες τις αλλαγές στις συνθέσεις στα ΔΣ που έχουν συντελεστεί έως 30/9/2016 και δεν έχουν δηλωθεί, χωρίς πρόστιμα. Για αλλαγές από 1/10/2016 και μετά, δυστυχώς και πάλι, επιβάλλεται πρόστιμο αν η αλλαγή δεν δηλωθεί εντός 30 ημερών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση