Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ποικιλία και σωστός προγραμματισμός το… «μυστικό» της σωστής διατροφής
Ποικιλία και σωστός προγραμματισμός το… «μυστικό» της σωστής διατροφής

Ποικιλία και σωστός προγραμματισμός το… «μυστικό» της σωστής διατροφής

Μηνύματα που σχετίζονται με τη σωστή , έλα όλοι όσοι συμμετείχαν, στην πρώτη από τις εκδηλώσεις για διατροφικά ζητήματα που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017 και διοργανώνουν από κοινού, η και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου και η Ένωση Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, ς Θεσσαλίας (Ε.Δ.Δ.Ε.), με τον γενικότερο τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία».

Όπως επισημάνθηκε απ΄όλους τους ομιλητές, το πρωϊνό παραμένει και πρέπει να είναι για όλους, ο … «βασιλιάς» των γευμάτων, καθώς είναι αυτό που δίνει τη δύναμη ειδικά στα , για τη σωστή αντιμετώπιση της υιπης ημέρας, καθώς και η ποικιλία των τροφίμων μαζί με τον σωστό προγραμματισμό, που είναι «το μυστικό» της σωστής ς.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηλίας Κουτσερής, τόνισε ότι ο κύκλος εκδηλώσεων, έρχεται να απαντήσει στα πολλά και σημαντικά ερωτήματα που έχουν όλοι οι γονείς, για τον σωστό τρόπο διατροφής των παιδιών και τις μεθόδους αποφυγής σχετικών κινδύνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ς Ευθύμης Τσάμης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία των ενημερωτικών εκδηλώσεων, τονίζοντας ότι η σωστή διατροφή, είναι αυτή, που θα «φροντίσει», ώστε να αποφύγουμε και πολλά από τα προβλήματα υγείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων – Τμήματος Θεσσαλίας Κων. Λάμπης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διατροφή, όπως ιδιαίτερα των εφήβων, οι οποίοι λόγω και των αυξημένων δραστηριοτήτων τους, οδηγούνται συχνά μέσα στην εβδομάδα, σε λύσεις φαγητού τύπου «φαστ –φουντ».

Βασικές ομιλήτριες, ήταν οι διαιτολόγοι- διατροφολόγοι Νάντια Δεληγιάννη, Υβόνη Κατεργάρη και Ιουλία Παπουτσή.

Η Νάντια Δεληγιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη σωστή λήψη του πρωϊνού, τονίζοντας ότι μια αλλαγή στη διατροφική μας συμπεριφορά, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη υγεία των παιδιών.

Η Ιουλία Παπουτσή, αναφέρθηκε στους σωστούς συνδυασμούς των τροφίμων , τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να πείσουν οι γονείς τα τους να ενδιαφερθούν για τη διατροφή, να αγαπήσουν το σώμα τους και να το φροντίζουν.

Τέλος, η Υβόνη Κατεργάρη, αναφέρθηκε στο πως πρέπει να είναι το πλήρες και σωστά ισορροπημένο γεύμα, καθώς και σε λύσεις που μπορούν να προτιμούν οι γονείς, για το φαγητό των παιδιών τους.

Οι υιπες δράσεις

 Οι επόμενες ενημερωτικές εκδηλώσεις, έχουν κατανεμηθεί τόσο στον Φεβρουάριο όσο και στον Μάρτιο και θα αφορούν τμηματικά, όλες τις ηλικίες των παιδιών.

Η Ένωση Γονέων, ευχαριστεί το Δ.Σ. και τις ομιλήτριες της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά της για συνεργασία, όπως και την Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) για την γενικότερη υποστήριξη και τη διάθεση του χώρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση