Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ευημερούν στο σχολείο
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ευημερούν στο σχολείο

Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ευημερούν στο σχολείο

 

Σύμφωνα με έρευνα  για την ψυχική υγεία εφήβων Θεσσαλίας

Με βάση την κλίμακα  MHC οι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές που συμμετείχαν σε έρευνα ένιωθαν ότι ευημερούσαν, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό δήλωνε ότι δεν ευημερούσε  και το υπόλοιπο είχε μέτρια ψυχική υγεία.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  Ελένη Ανδρέου συμμετείχε σε έρευνα που έγινε σε πάνω από 500 μαθητές από 11-17 ετών σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται από 10 χώρες.

Στην έρευνα παρουσιάζεται μία εκτίμηση της  συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής ευημερίας των Ελλήνων εφήβων μαθητών, καθορίζεται αν η ευημερία ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και το έτος.

Στο πλαίσιο της κλίμακας  MHC αποδείχθηκε  ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες ένιωθαν ότι ευημερούσαν ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό δήλωνε ότι δεν ευημερούσε  και το υπόλοιπο είχε μέτρια ψυχική υγεία.

Διαπιστώθηκαν επίσης διαφορές μεταξύ  των φύλων, με τις γυναίκες που αναφέρουν περισσότερες προκλήσεις για την ευημερία τους από ό, τι οι άντρες τους.

Επιπλέον, οι νεότεροι μαθητές είχαν περισσότερες πιθανότητες να ακμάζουν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Όπως προκύπτει τα σχολεία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προώθηση της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών και ενθαρρύνονται να λειτουργήσουν ως κύρια πηγή υποστήριξης, ειδικά για εκείνους τους μαθητές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Η υποκειμενική συναισθηματική και κοινωνική ευημερία των νέων είναι ένας γενικός δείκτης της κατάστασης ψυχικής υγείας τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση