Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ευημερούν στο σχολείο
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ευημερούν στο σχολείο

Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ευημερούν στο σχολείο

 

Σύμφωνα με  για την ψυχική υγεία εφήβων ς

Με βάση την κα  MHC οι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές που συμμετείχαν σε ένιωθαν ότι ευημερούσαν, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό δήλωνε ότι δεν ευημερούσε  και το υιπο είχε μέτρια ψυχική υγεία.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο ς  Ελένη Ανδρέου συμμετείχε σε έρευνα που έγινε σε πάνω από 500 μαθητές από 11-17 ετών σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται από 10 χώρες.

Στην έρευνα παρουσιάζεται μία εκτίμηση της  συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής ευημερίας των Ελλήνων εφήβων μαθητών, καθορίζεται αν η ευημερία ποικίλλει αν με το , την ηλικία και το έτος.

Στο πλαίσιο της κας  MHC αποδείχθηκε  ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες ένιωθαν ότι ευημερούσαν ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό δήλωνε ότι δεν ευημερούσε  και το υιπο είχε μέτρια ψυχική υγεία.

Διαπιστώθηκαν επίσης διαφορές μεταξύ  των φύλων, με τις γυναίκες που αναφέρουν περισσότερες προκλήσεις για την ευημερία τους από ό, τι οι άντρες τους.

Επιπλέον, οι νεότεροι μαθητές είχαν περισσότερες πιθανότητες να ακμάζουν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Όπως προκύπτει τα σχολεία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προώθηση της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών και ενθαρρύνονται να λειτουργήσουν ως κύρια πηγή υποστήριξης, ειδικά για εκείνους τους μαθητές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Η υποκειμενική συναισθηματική και κοινωνική ευημερία των νέων είναι ένας γενικός δείκτης της κατάστασης ψυχικής υγείας τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση