Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο 4ο Λύκειο Νεάπολης Βόλου βρέθηκε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης
Στο  4ο  Λύκειο  Νεάπολης Βόλου βρέθηκε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης

Στο 4ο Λύκειο Νεάπολης Βόλου βρέθηκε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης

 

Στο εξεταστικό κέντρου του 4ου Λυκείου ς , βρέθηκε σήμερα  η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης ς Ελένη Αναστασοπούλου, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους και να διαπιστώσει ότι η διαδικασία κύλισε ομαλά.

 

Σύμφωνα με την κα Αναστασοπούλου και χθες οι εξετάσεις κύλισαν ομαλά και φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχει μια άλλη φιλοσοφία, τα θέματα επικεντρώνονται κυρίως στην ύλη του βιβλίου και δίνεται η αίσθηση σε όλα τα παιδιά, όχι αποτυχίας, αλλά μιας αξιοπρεπούς διαδικασία και στάσης στις εξετάσεις, που είναι πολύ στρεσογόνα κατάσταση.

«Τα παιδιά βγαίνουν από τις εξετάσεις με την αίσθηση ότι κάτι πέτυχαν, εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα γράψει πάνω από τη βάση, φυσικά υπάρχουν τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπου όσοι προετοιμάστηκαν περισσότερο θα πάνε καλύτερα, αν και είναι θέμα των βαθμολογητών να δουν τη διαφοροποίηση  που μπορεί να είναι λεπτή και θα είναι πιο δύσκολο το έργο τους», είπε και πρόσθεσε: “Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά δεν θα βιώσουν αυτή την τραγική αίσθηση αποτυχίας, που είχαμε δει άλλες χρονιές, με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, κάτι που είναι σημαντικό για την τους.

Η περιφερειακή διευθύντρια προέτρεψε τους μαθητές, να βάζουν στόχους στη τους και να τους πετυχαίνουν, τόνισε πως  δεν είναι η μοναδική ευκαιρία, αλλά ένα πέρασμα στην ενηλικίωση, που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο, αλλά με προσπάθεια, γιατί τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, όλα θέλουν προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον να βιώνονται μη τραυματικά.

Η ίδια είπε ακόμη πως τα περιστατικά πανικού που σημειώθηκαν φέτος, δεν είναι αρκετά, σημειώνοντας πως “άλλες χρονιές, ήταν περισσότερο, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πώς βιώνει κάθε παιδί, μια στρεσογόνα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι είναι μια συνθήκη έντασης και άγχους και αυτό είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, νομίζω ότι φέτος έχουμε τις λιγότερες”.

Η κα Αναστασοπούλου διευκρίνισε ότι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών θα βγουν, όπως κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ  σχετικά με τις αλλαγές και την των Πανελλαδικών, είπε πως δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μία χρονιά, διότι υπάρχουν παιδιά που είναι ήδη σ' αυτή τη διαδικασία.

Για τη νέα χρονιά εκτίμησε ότι θα ξεκινήσουμε καλά, διότι έχουμε εκπαιδευτικούς ποσοτικά και ποιοτικά, για να ξεκινήσουμε. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση προς την παιδαγωγική κατεύθυνση και όχι της εξοικονόμησης πόρων, διότι με την καταγραφή που κάναμε, οι εκπαιδευτικοί είναι τόσοι όσοι χρειάζονται για να ξεκινήσουν τα σχολεία. Θα υπάρχουν πιστώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα χρειαστούν αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους εκπαιδευτικούς που έχουμε», τόνισε.

Επίσης ανέφερε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν και όχι να κλείσουν ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και δεν θα υπάρχουν κάποια ολοήμερα και κάποια κλασικά, όλα τα σχολεία μπορούν να είναι ολοήμερα. Η προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά που έχουν και τους δύο γονείς εργαζόμενους. Δεν είναι καινούριο αυτό και πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί. «Μέχρι τώρα ξεκινούσαν ολοήμερα με 50 παιδιά, παίρναμε εκπαιδευτικούς για τόσα και μετά από ένα μήνα έμεναν 10 και δεν ξέραμε τι να κάνουμε τους εκπαιδευτικούς.  Πρέπει να ξεκινήσουμε από τις πραγματικές ανάγκες και αν στην έχουμε και άλλους μαθητές, βεβαίως να κάνουμε και άλλα ολοήμερα. Πρόθεση είναι ν' ανοίξουν και όχι να κλείσουν σχολεία», δήλωσε η Ελένη Αναστασοπούλου.

Ο Νίκος Ιωαννίδης πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου και διευθυντής του 4ου Λυκείου , είπε ότι φέτος είναι μια χρονιά που τα κρούσματα κρίσεων πανικού είναι δυσανάλογα με τις προηγούμενες χρονιές και πολύ λιγότερα, τα θέματα έχουν μεγαλύτερη ευκολία και γενικότερα φέτος βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα και όσο τόσο στρεσαρισμένοι όπως τις προηγούμενες χρονιές.

«Είναι μια για να φτάσουμε σε ένα σημείο μετεξέλιξης του συστήματος, πριν τα παιδιά αρχίσουν να αποβάλλουν το άγχος και τη φοβία που αισθάνονται για το σχολείο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσουλκανάκη, μέλος εξεταστικής επιτροπής, σε που έγινε στα ορεινά εξεταστικά κέντρα (Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Αργαλαστή) και στη συνέχεια στα πεδινά (Βελεστίνο, Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο), διαπιστώθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν το καθήκον τους και όλα κυλούν ομαλά.

 

Την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης συνόδευαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης, το μέλος της εξεταστικής επιτροπής Δημ. Τσουλκανάκης και ο διευθυντής του σχολείου Νικ. Ιωαννίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση