Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παρουσίαση της δράσης ΜΝΑΕ στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)
Παρουσίαση της δράσης ΜΝΑΕ στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

Παρουσίαση της δράσης ΜΝΑΕ στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

Μία όμορφη και με ουσιαστικό περιεχόμενο εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στην κατάμεστη από εκπαιδευτικούς, μαθητές/-τριες, κηδεμόνες/φίλους τους και εκπροσώπους φορέων αίθουσα εκδηλώσεων έγινε καταρχάς η παρουσίαση της δράσης «Η πόλη μας», που υλοποίησε ομάδα /-τριών με τους καθηγητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ), η οποία συμπεριλάμβανε τρεις (3) υποδράσεις με το εξής περιεχόμενο:

1. «Η πόλη μας στο παρελθόν και στο παρόν», φωτογραφικό υλικό από χαρακτηριστικές γωνιές της πόλης άλλοτε και σήμερα, που συνέλεξαν, δημιούργησαν και πρόβαλαν σε αντιπαραβολή οι μαθητές/-τριες σε ταμπλό.

2. «Παρουσιάζοντας την πόλη μας από ψηλά», εναέριο βίντεο που δημιούργησε με drone η ομάδα με θέμα τον σύγχρονο Βόλο.

3. «Ο καιρός της πόλης μας μέσω φορητού μετεωρολογικού σταθμού», παρουσίαση του σταθμού και της λειτουργίας του.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι οκτώ (8) δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής – μαθησιακής – διοικητικής λειτουργίας και επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα: 1-2. Οι δύο (2) Όμιλοι που λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο, δύο φορές τον μήνα ο καθένας, απογεύματα Κυριακών, με τη συμμετοχή όλων των τάξεων, ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας «Τα λογοτεχνικά απογευματινά της Κυριακής» και ο Όμιλος «Κυριακάτικες λεξοδημιουργίες», που, μάλιστα, θα συνεχίσει τη λειτουργία του μετά από τις ως τα τέλη Ιουλίου.

3. Το project «Tiny House», που πραγματοποιήθηκε σε με το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Εσπερινό και αφορά σε μία σύγχρονη τάση στην αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό μικροσκοπικού σπιτιού με χαμηλό κόστος και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

4. Η δράση «Εικαστικές παρεμβάσεις στο Γηροκομείο Βόλου», δημιουργία από μαθητές/-τριες κυρίως του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών τεσσάρων πινάκων ζωγραφικής, που θα κοσμήσουν το εσωτερικό του Ιδρύματος, προσφέροντας χαρά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που διαβιούν σε αυτό.

5. «Επισκέψεις-συνεργασίες με της πόλης», δράση που υλοποιήθηκε από τον Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης, με στόχο την επαγγελματική εξοικείωση των μαθητών/-τριών μέσα από επισκέψεις σε ποικίλου αντικειμένου τοπικές επιχειρήσεις.

6. «Συστηματική παρακολούθηση της σχολικής διαρροής – άτακτης/σποραδικής φοίτησης & διερεύνηση τρόπων παρέμβασης του σχολείου», που αφορά σε έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα εκπαιδευτικών, με στόχο την αποτύπωση των λόγων που οδηγούν μαθητές/-τριες στην εγκατάλειψη του σχολείου ή/και σε μη τακτική φοίτηση και στη διερεύνηση πιθανών παρεμβάσεων του σχολείου για τον περιορισμό του φαινομένου. 7. «Τεχνικές Επικοινωνίας – Εξαρτητικές Συμπεριφορές», σεμινάριο που παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους ως προς την αποτελεσματικότερη προσέγγιση και επικοινωνία με το μαθητικό δυναμικό. 8. Πρόγραμμα ERASMUS+ «Σχεδίαση και Διακόσμηση Βιτρινών Εμπορικών Καταστημάτων», που πραγματοποιήθηκε στην Περούντζια της ς σε με αντίστοιχο φορέα εκεί, τον περασμένο Απρίλιο. Στο τέλος της παρουσίασης των δράσεων έγινε η επίδοση στα μέλη των Ομίλων των σχετικών πιστοποιητικών συμμετοχής τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστη, εορταστική ατμόσφαιρα, στον προαύλιο χώρο, με μαθητικό μαγειρικό διαγωνισμό πίτας, στον οποίο είκοσι (20) μαθητές/-τριες δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε αλμυρές και γλυκές δημιουργίες. Οι παριστάμενοι είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες των μαθητών/-τριών και άλλα εδέσματα και γλυκίσματα και να ανταλλάξουν σε χαλαρό κλίμα απόψεις για τη βραδιά, που άφησε ομολογουμένως σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκπρόσωπος ττης Εκκλησίας, η υφυπουργός Παιδείας,  Ζ. Μακρή, οι βουλευτές, Αθ. Λιούπης και Κ. Παπανάτσιου, οι οποίοι, μάλιστα, παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η αντιπεριφερειάρχης & Σποράδων,  Δ. Κολυνδρίνη, η αντιδήμαρχρχος,  Δ. Κότογλου, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  Σ. Χάλαρη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής,  Ευθ. Τζούνης,  εκπρόσωπος βουλευτή  , ο εκπρόσωπος της ΒΕΜ,  Ν. Πλουμιστός, η προϊσταμένη των ΓΑΚ ,  Α. Πρασσά, οι διευθυντές των σχολείων, ΣΔΕ,  Λ. Βίγκλας, Εσπερινού Γ/Σ,   Γ. Χάρλας, 5ου Γ/Σ,   Κ. Γαρυφάλλου, 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας,  Χ. Καρνάβας και εκπαιδευτικοί, καθώς και πολλοί συμπολίτες–φίλοι/-ες του σχολείου.

Η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια της μονάδας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και συγχαίρει το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές/-τριες για το ποιοτικό έργο που υλοποίησαν στη διάρκεια της χρονιάς και το οποίο αυξάνει τις προσδοκίες για τη συνέχιση της πορείας του σχολείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση