Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου
Παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου

Παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου

Λύσεις για μια σειρά από προτα και θέματα που αφορούν στα σχολεία, αναφορικά με τις υποδομές, όσο και με την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και το έμψυχο δυναμικό, ζητά με παρεμβάσεις της, πριν ακόμη την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. .

Με συγκεκριμένες γραπτές επιστολές και διαμαρτυρίες στα αρμόδια υπουργεία, φορείς, και υπηρεσίες, αλλά και με την παρουσία μελών όπου είναι εφικτό, καθώς και με κάθε πρόσφορο τρόπο, προσπαθεί να ασκεί όλες τις απαιτούμενες , προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παροχή της εκπαίδευσης, μέσω των δημόσιων σχολείων, στα παιδιά.

Συνεχίζεται παράλληλα εκ μέρους του Δ.Σ., η αποστολή εγγράφων με αιτήματα, προτάσεις, αλλά και διευκρινήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας καθώς και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ζητείται μεταξύ άλλων, η κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, διευκολύνσεις μεταφοράς μαθητών, μη κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση των ΚΕΣΥΠ, σωστή και οργανωμένη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, ασφαλή κτίρια, σχολικά εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μέτρα ασφαλείας και θωράκισης, μη μίσθωση ακατάλληλων κτιρίων κ.λπ.

Από το Δ.Σ. της Ένωσης, συνεχίζονται ταυτόχρονα οι διεκδικήσεις που αφορούν συγκεκριμένες προτάσεις- αιτήματα λειτουργίας, προς την πολιτική ηγεσία, όπως για υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οριστική διαγραφή προστίμων που εκκρεμούν, υποβολής Πόθεν Έσχες για τα μέλη των Ενώσεων της χς που συμμετέχουν στις κ.λπ.

Σημειώνεται ότι όσοι από τους συλλόγους γονέων έχουν προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσουν σε καταγραφή προβλημάτων, παρακαλούνται να τα κοινοποιήσουν  στην Ένωση Γονέων, ώστε να περιληφθούν στις όποιες μελλοντικές παρεμβάσεις.

Εκλογές σε συλλόγους

Το Δ.Σ. της Ένωσης, υπενθυμίζει παράλληλα, ότι σε πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι περίοδος κατά την οποία διεξάγονται ή πρέπει να διεξαχθούν εκλογές ανάδειξης νέων Δ.Σ., αλλά και των εκπροσώπων στις συνελεύσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Η Ένωση στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια και τα μέλη του συμβουλίου, μπορούν να συνδράμουν στις περιπτώσεις που χρειάζεται.

Είναι δεδομένο, ότι όσο δυναμώνει και αγωνίζεται το γονεϊκό κίνημα, τόσες περισσότερες θετικές εξελίξεις μπορούν να επιτευχθούν.

Σημειώνεται, ότι όσοι εκπρόσωποι συλλόγων έχουν ερωτήματα για σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των συλλόγων, μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση, ώστε με τη συνδρομή εθελοντών- καταρτισμένων επιστημονικά γονέων, να λαμβάνουν απαντήσεις, με στόχο να βοηθηθούν στο έργο τους.

Επί τη ευκαιρία, το Δ.Σ. ευχαριστεί για την εθελοντική , που παρέχουν στην Ένωση Γονέων, με την επαγγελματική τους ιδιότητα και κατάρτιση, αλλά και με την ιδιότητα του γονέα και μελών κατά καιρούς σε Συλλόγους Γονέων, τους: Αλέκο Κεχαγιά υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας (Σ.Ο.Λ.) και τον Σταμάτη Παπαγγελή, δικηγόρο, καθώς και όλους όσοι κατά καιρούς προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους.

Όσοι επίσης επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα ήταν χαρά της Ένωσης, να τους έχει κοντά της στις επόμενες προσπάθειες.

Στοιχεία επικοινωνίας

Υπενθυμίζεται τέλος σε όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και των όποιων ενδιαφερόμενων, ότι το γραφείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. , βρίσκεται στην οδό Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.).

Για ηλεκτρονική επικοινωνία: enwsigonewnvolou@gmail.com, στο blog της Ένωσης στη διεύθυνση http://enosigoneonvolou.blogspot.gr , (με όλα τα νέα που αφορούν στις σχολικές κοινότητες), ενώ μπορεί να υπάρξει επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηλία Κουτσερή (τηλ. 6944-168991 και koutseris@hotmail.com) όσο και με όλα τα μέλη του Δ.Σ., τα στοιχεία των οποίων, είναι αναρτημένα στο προαναφερόμενο blog.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση