Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Παρεμβάσεις σε σχολεία από την «Πρόταση Ζωής»
Παρεμβάσεις σε σχολεία από την «Πρόταση Ζωής»

Παρεμβάσεις σε σχολεία από την «Πρόταση Ζωής»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον   Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε  παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Ζωή Γώγου, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός πραγματοποίησαν βιωματικές παρεμβάσεις.  Στις δράσεις συμμετείχε και το επιστημονικό στέλεχος Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος.

Με δραστηριότητες καθοδηγούμενης χαλάρωσης, χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια, αναπτύχθηκαν τα θέματα: «Αποδοχή διαφορετικότητας» και «Εγώ και οι άλλοι. Συνυπάρχω αρμονικά».

Επίσης, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος-αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη και Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγος ολοκλήρωσαν στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου, την πραγματοποίηση 5 βιωματικών συναντήσεων σε 85 μαθητές των τμημάτων της Β΄ και Γ’ τάξης, με θέμα: «Συναισθήματα και Συμπεριφορές με τις οποίες συνδέονται».

Στις συναντήσεις συμμετείχε και το επιστημονικό στέλεχος Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος.

Πραγματοποίησαν, τέλος, διαδικτυακή ομιλία σε συνεργασία με το 13ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, με θέμα: «Τι σημαίνει ο όρος “όρια” για τα παιδιά Προσχολικής Ηλικίας και πώς εφαρμόζονται». Την ομιλία παρακολούθησαν 35 γονείς που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την οριοθέτηση της συμπεριφοράς των νηπίων και των προνηπίων.

Το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στον χώρο του σχολείου (σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην οικογένεια (ομιλίες, ομάδες γονέων), καθώς και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικών, στρατιωτικών, επαγγελματιών υγείας, κ.ά.).

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές και προάγουν την υγεία.

Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική κατόπιν σε θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην οικογένεια.

Όλες οι του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδότηση ενέργειας σε εμπορικούς καταναλωτές και επαγγελματίες #Επιδότησηενέργειας - https://t.co/MJ7b6ffKBF -

  • Σχηματισμός δικογραφίας κατά δύο γυναικών και άγνωστου για απάτη #απάτημέσωδιαδικτύου - https://t.co/IcK5UNe5AS -

  • Τι γνωρίζουμε για την Όμικρον: Ιλιγγιώδης η μετάδοση, σημαντική η τρίτη δόση εμβολίου #μετάλλαξηΌμικρον - https://t.co/FiClxazRvG -

"Αλιεύοντας" την είδηση