Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παράταση του Διαγωνισμού “Δημιουργούμε στο σπίτι’’
Παράταση του Διαγωνισμού “Δημιουργούμε στο σπίτι’’

Παράταση του Διαγωνισμού “Δημιουργούμε στο σπίτι’’

«Κοιτάζω του ορίζοντα την φωτεινή πορφύρα

Στης μοναξιάς το αίσθημα με πιάνει ανατριχίλα

Πού είναι τα χέρια που φυλούν μικρές χουφτίτσες μέσα;

Πού είναι τα γέλια των παιδιών ,ωσάν κρύσταλλα αντηχούσαν

Σε δρόμους πεζοδρόμια ,σε και πλατείες

Πού ειν'και των μεγαλύτερων οι εύθυμες παρέες;»

Οι μαθητές συμμετέχουν στη δράση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, «Δημιουργούμε στο σπίτι», στέλνοντας λογοτεχνικά, ζωγραφικά έργα, εικόνες γλυπτών, τεχνολογικές καινοτομίες. Οι μαθητές εμπνέουν, οραματίζονται και δημιουργούν. Ανοίγουν τα πολύχρωμα φτερά τους και βάφουν τον κόσμο με τα χρώματά τους.

Η πρώτη συμμετοχή στη δράση είναι της μαθήτριας Πολυχρονίου Μυρτούς, του Μουσικού Σχολείου . Πρόκειται για ποίημα με τίτλο «Υπάρχει κάτι ακόμα», απόσπασμα του οποίου παρατέθηκε στις προηγούμενες γραμμές. Ισάξια και τα υπόλοιπα έργα των μαθητών των Γυμνασίων της Μαγνησίας.

Αχτίδες πολιτισμού σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται ψυχολογικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Δράση αυτή η οποία περιλαμβάνει 7 διαγωνισμούς ως ελεύθερες δραστηριότητες, πρεσβεύει τις αξίες του κάθε φορέα πολιτισμού που συμμετέχει, και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεδιπλώσουν, στον ελεύθερο χρόνο τους, τα πολυεπίπεδα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους.

Οι μαθητικοί αυτοί συνδιοργανώνονται με τα εξής σωματεία:

  • το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός με πρόταση εικαστικού έργου, σκίτσου-ζωγραφιάς- με ήρωες του '21 εμπνευσμένο από τους πίνακες του ζωγράφου Θεόφιλου,

  • το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με πρόταση ζωγραφικού έργου με παραδοσιακές φορεσιές,

  • ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου με πρόταση πεζού κειμένου αφιερωμένο στο περιβάλλον ή στο τρέχον παγκόσμιο πρόβλημα.

  • ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία με πρόταση αφίσας για την εθελοντική προσφορά αίματος – εθελοντική αιμοδοσία

  • το Σωματείο με πρόταση ποιήματος αφιερωμένο στην αγάπη και την εθελοντική προσφορά

  • το TALOS του Θεσσαλίας με πρόταση δημιουργίας έργων ρομποτικής,

  • το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου με πρόταση δημιουργίας τεχνημάτων ή ειδωλίων Νεολιθικής εποχής από πηλό ή πλαστελίνη, και

Η δημιουργική απασχόληση των μαθητών των Γυμνασίων της Μαγνησίας στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο είναι μια σημαντική παράμετρος της ομαλής ς και εξέλιξης του ψυχισμού τους, καθώς αναζητούν παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές διεξόδους, μακριά από το τους, ευτυχώς για λίγες μέρες ακόμα.

Κατόπιν της ανακοίνωσης της νέας ημερομηνίας επαναλειτουργίας των Γυμνασίων στις 18 Μαϊου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει ότι η προθεσμία κατάθεσης των δημιουργιών των μαθητών του διαγωνισμού «Δημιουργούμε στο σπίτι» ορίζεται η 17η Μαΐου.

Πληροφορίες για τη Δράση «Δημιουργούμε στο σπίτι» μπορούν οι και κηδεμόνες να αναζητήσουν στην της ΔΔΕ Μαγνησίας, http://dide.mag.sch.gr, ενώ στους μαθητές έχει ήδη αποσταλεί σχετικό email από το τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση