Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παραστατικές τέχνες και θέατρο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Παραστατικές τέχνες και θέατρο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Παραστατικές τέχνες και θέατρο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στο 30ό σε αντίθεση με την αυξανόμενη υποβάθμισή τους στην εκπαίδευση αποδέχεται τη συνεργασία με ειδικούς υπογραμμίζοντας τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών στην του ανθρώπου, στην καλλιέργεια συνείδησης ενεργού πολίτη, στην της διαπολιτισμικής επάρκειας και επικοινωνίας, καθώς και στην προσωπική και κοινωνική εξέλιξη και αλλαγή .

Το δημόσιο σχολείο αξιοποιεί στην καθημερινή του λειτουργία το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες αναδεικνύοντας την αξία του στην τυπική εκπαίδευση αλλά και στο διάλογο που αναπτύσσει με την κοινωνία.

Επίσης ως χώρος εφαρμογής έρευνας εξετάζει τον ρόλο που παίζουν είτε ως μορφές τέχνης, είτε ως εργαλεία βιωματικής μάθησης, είτε ως μέσα κοινωνικής παρέμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο όλη η προηγούμενη εβδομάδα σε άψογη συνεργασία με το συστεγαζόμενο 16ο και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε σειρά δράσεων για τη Γιορτή της Μητέρας στις 12 Μαΐου με πρωινό περίπατο σε συνεργασία του συλλόγου γονέων και του συλλόγου ΠΑΝ καθώς κι απογευματινή στο αμφιθέατρο των σχολείων με την παρουσία των μουσικών Θοδωρή Κεφαλά και Κώστα Χαλβέ.

Την Τρίτη 14 Μαΐου συνεχίζοντας τις δράσεις της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του 30ού πήραν συνέντευξη και κατέγραψαν τις εντυπώσεις για τη γειτονιά τους από την Χρυσάνθη Κυρίτση, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών ΙΩΝΕΣ.

Στη διάρκεια όλης της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές συναντήσεις της Γ' τάξης σύγχρονου χορού με τη χοροδιδάσκαλο Κασσιανή Σαμίου, απόφοιτο του σχολείου. Επίσης η Σάντρα Νίκολιτς, μητέρα ή του 16ου Δ.Σ. Βόλου, ιστορικός μεταδιδάκτορας στο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με Διδακτορικό Δίπλωμα Κινηματογράφου και ΜΜΕ από τη Σχολή Δραματικών Τεχνών του Βελιγραδίου μίλησε στους ές μας για την του κινηματογράφου με ένα διαδραστικό εργαστήριο.

Η επιδίωξή του σχολείου είναι όλες αυτές οι δράσεις να αποτελέσουν βάση για παραγωγικό διάλογο και αναστοχασμό μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων των εκπαιδευτικών, των καλλιτεχνών, των ερευνητών/τριών, των ακαδημαϊκών και της κοινωνίας των πολιτών, με στόχο να αναλάβουν από κοινού δράση στο παρόν και να σχεδιάσουν το μέλλον του δημόσιου σχολείου με πιο πολλά χρώματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση