Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παραστατικές τέχνες και θέατρο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Παραστατικές τέχνες και θέατρο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Παραστατικές τέχνες και θέατρο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στο 30ό Δ.Σ. Βόλου σε αντίθεση με την αυξανόμενη υποβάθμισή τους στην αποδέχεται τη συνεργασία με ειδικούς υπογραμμίζοντας τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών στην ολιστική ανάπτυξη του ανθρώπου, στην καλλιέργεια συνείδησης ενεργού πολίτη, στην ανάπτυξη της διαπολιτισμικής επάρκειας και επικοινωνίας, καθώς και στην προσωπική και κοινωνική εξέλιξη και αλλαγή .

Το σχολείο αξιοποιεί στην καθημερινή του λειτουργία το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες αναδεικνύοντας την αξία του στην τυπική εκπαίδευση αλλά και στο διάλογο που αναπτύσσει με την κοινωνία.

Επίσης ως χώρος εφαρμογής έρευνας εξετάζει τον ρόλο που παίζουν είτε ως μορφές τέχνης, είτε ως εργαλεία βιωματικής μάθησης, είτε ως μέσα κοινωνικής παρέμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο όλη η προηγούμενη εβδομάδα σε άψογη συνεργασία με το συστεγαζόμενο 16ο Δ.Σ. Βόλου και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε σειρά δράσεων για τη Γιορτή της Μητέρας στις 12 Μαΐου με πρωινό περίπατο σε συνεργασία του συλλόγου γονέων και του συλλόγου ΠΑΝ καθώς κι απογευματινή γιορτή στο αμφιθέατρο των σχολείων με την παρουσία των μουσικών Θοδωρή Κεφαλά και Κώστα Χαλβέ.

Την Τρίτη 14 Μαΐου συνεχίζοντας τις δράσεις της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του 30ού πήραν συνέντευξη και κατέγραψαν τις εντυπώσεις για τη γειτονιά τους από την Χρυσάνθη Κυρίτση, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών ΙΩΝΕΣ.

Στη διάρκεια όλης της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές συναντήσεις της Γ’ τάξης σύγχρονου χορού με τη χοροδιδάσκαλο Κασσιανή Σαμίου, απόφοιτο του σχολείου. Επίσης η Σάντρα Νίκολιτς, μητέρα μαθητή του 16ου Δ.Σ. Βόλου, ιστορικός μεταδιδάκτορας στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με Διδακτορικό Δίπλωμα Κινηματογράφου και ΜΜΕ από τη Σχολή Δραματικών Τεχνών του Βελιγραδίου μίλησε στους μαθητές μας για την ιστορία του κινηματογράφου με ένα διαδραστικό εργαστήριο.

Η επιδίωξή του σχολείου είναι όλες αυτές οι δράσεις να αποτελέσουν βάση για παραγωγικό διάλογο και αναστοχασμό μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων των εκπαιδευτικών, των καλλιτεχνών, των ερευνητών/τριών, των ακαδημαϊκών και της κοινωνίας των πολιτών, με στόχο να αναλάβουν από κοινού δράση στο παρόν και να σχεδιάσουν το μέλλον του δημόσιου σχολείου με πιο πολλά χρώματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση