Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παράσταση στον υφυπουργό παιδείας από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Παράσταση στον υφυπουργό παιδείας από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Παράσταση στον υφυπουργό παιδείας από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Παράσταση στον υφυπουργό παιδείας έκανε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Βελεστίνο.

Η έγινε στο ασφυκτικό πλαίσιο της ημερίδας για τα ΕΠΑΛ στο Βελεστίνο, στην οποία παρευρέθηκε και ο υφ παιδείας κ. Μπαξεβανάκης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ τόνισε τα γενικότερα προβλήματα της Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που αφορούν όλο τον κλάδο και επικεντρώθηκε σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Μαγνησίας:

• Οι περιοχές απόσπασης να τζονται με τις περιοχές μετάθεσης. Τουλάχιστον αυτό να ισχύει στα ΠΥΣΔΕ που περιλαμβάνουν χερσαία και νησιωτική περιοχή μετάθεσης, όπως είναι η Μαγνησία.

α μπορεί να δίδεται οργανική με λιγότερες από 12 ώρες και να δίδεται και σε 2 όμορα σχολεία, κατά περίπτωση.

• Αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στη μοριοδότηση αναπληρωτών. Διπλασιασμός μορίων και στη Σκιάθο. (Σήμερα διπλασιάζονται τα μόρια μόνο στη Σκόπελο και Αλόννησο)

• Κίνητρα για υπηρεσία στα νησιά των Β. Σποράδων (στέγη – , έκπτωση 50% στα εισιτήρια των πλοίων και με παρέμβαση της Πολιτείας)

• Άμεση και επείγουσα λύση του κτηριακού προβλήματος που χρονίζει στο «Καρτάλειο». Θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου σχολικού κτηρίου.


18 Μαρτίου: Ημέρα διεθνούς κινητοποίησης κατά του πολέμου, του ρατσισμού και του φασισμού

Στις 18 Μάρτη γεμίζουμε τους ς των πόλεων της ς για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και τον πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο , η φτώχεια.

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και έναν κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμέ των πολέμων και των δικτατοριών, να μπεί φραγμός στους νεοναζί, να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της χρυσής αυγής.

Συμμετέχουμε στη που θα γίνει το Σάββατο 18 Μάρτη 12πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση