Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ για ασφαλές άνοιγμα σχολείων και προβλήματα στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου 
Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ για ασφαλές άνοιγμα σχολείων και προβλήματα στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου 

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ για ασφαλές άνοιγμα σχολείων και προβλήματα στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου 

Διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στην ΔΔΕ η ΕΛΜΕ  Μαγνησίας για ασφαλές άνοιγμα σχολείων και προβλήματα στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί τους εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ την Πέμπτη 9/9, 13.30, απαιτώντας το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου.

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων επισημαίνουμε ότι ακόμα μια χρονιά αρχίζει χωρίς να εφαρμόζονται οι θέσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα. Αιτήματα αιχμής αποτελούν η αραίωση τμημάτων, η βελτίωση της καθαριότητας (φέτος μειώθηκαν οι προβλεπόμενες εργατοώρες καθαρισμού), ειδικά στις μεταφορές των μαθητών, τα δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς. Η επέκταση του εμβολιασμού μπορεί και πρέπει να προωθηθεί με ενημέρωση και πειθούς, με αξιοποίηση ειδικών επιστημόνων.

Για τις υπηρεσιακές αλλαγές η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει την απαράδεκτη εγκύκλιο (100252/E2/12-8-2021) του Υπουργείου, που ζητούσε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2021.

Η απόπειρα εφαρμογής της ανωτέρω εγκυκλίου από τη ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας δημιούργησαν μια εξαιρετικά προβληματική, αδιαφανή, χαοτική κατάσταση, που ειδικά στη Μαγνησία με την πολυμορφία της, θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθούν υπόψη οι (και εκπρόθεσμες) των εκπαιδευτικών και τα πραγματικά κενά και πλεονάσματα μετά την οριστικοποίηση των τμημάτων και τις αναθέσεις των συλλόγων διδασκόντων. Δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε της νομοθεσίας και της σειράς των τοποθετήσεων: λειτουργικά υπεράριθμοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι, , σύμφωνα με και την ορθή λειτουργία των σχολείων, ώστε να μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη τα προγράμματα διδασκαλίας. Προτεραιότητα οφείλει να δοθεί στην άμεση κάλυψη όλων των αναγκών στην ειδική αγωγή και να θεραπευθεί η μείωση προσλήψεων στην παράλληλη στήριξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την παράταση υποβολής αιτήσεων στο #κτηματολόγιο #κτηματολόγιο - https://t.co/pfaP3bJH7X -

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση